05.02.2009. / 16:03

Autor: Sandra Županić

Vlada miri Zagreb i Ingru oko Arene

Bandić je novinarima poručio da im neće proći razvlačenje Ingre i Zagreba poput strvinara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas nije želio komentirati navodno poništavanje međunarodnog natječaja za koncesionara Arene Zagreb jer prema njegovim riječima "natječaj nije raspisao Grad nego Holding, i treba pustiti ljude tamo da odrade svoj posao".

Ipak, Bandić je potvrdio da su se on i predstavnik Vlade danas sastao sa direktorom Ingre Igorom Oppenheimom.

"Mi smo odgovorni ljudi i znamo da se radi o važnom projektu i neću vam više reći jer smo se dogovorili što pustit u javnost. Vodili smo konstruktivni razgovor. Nikome više od mene nije stalo da se ovaj problem riješi. Papiri za ishođenje dozvole leže u ladicama Ingre, a ne grada. Čim dobijemo sve papire sastat će se komisija za izdavanje dozvole. Ne želim skvrnuti ugled Ingre, ali procedura se mora poštovati. Za mene je ovo benigan problem koji će se riješiti. Ingra je naš partner i zato smo ih ja i moji suradnici predložili za nagradu Grada Zagreba. A mi ne dijelimo nagrade pikzibnerima", cijelu je situaciju objasnio Bandić.

Također, novinarima je poručio da im neće proći razvlačenje Ingre i Zagreba poput strvinara.

Član Gradskog poglavarstva Duško Ljuština reko je da su netočni medijski napisi u kojima se tvrdi da Zagreb nije u proračunu za ovu godinu predvidio sredstva za Arenu. Naime, za zakupninu i najamninu Arene predviđeno je 30 milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika