09.02.2009. / 11:02

Autor: Nela Simić

Dijeta bez gladovanja: Do uskog struka u samo dva tjedna

Bliže se topli dani, a vi još uvijek na trbuhu ima naslage koje vas podsjećaju kako ste fino papali tijekom zime. Ne paničarite! Nudimo vam dvotjednu dijetu uz koju ćete gubiti kilograme i centimetre. Bolje ne može

Dovoljno je samo malo discipline, ne gladovanjaDovoljno je samo malo discipline, ne gladovanjaZaboravite na trbušić i "šlauf" oko struka, najbolji modni dodatak je uzak struk kao iz davno minulih vremena holivudskog glamura koji su oživjele Dita von Teese, Scarlett Johansson i Kelly Brook.
Uz uzak struk utegnut remenom vrlo lijepo pristaje svaka haljina. Ako i vi želite zablistati u stilu pedesetih, nema frke. Malo discipline i nećete požaliti.
Riječ je o dvotjednoj djeti i fitness planu kojim možete izgubiti nekoliko kilograma i par centimetara u struk.

SUZITE STRUK U DVA TJEDNA

Mršav struk, sveti je gral mnogih nutricionista i ovaj bi režim prehrane mogao suziti vaš za nevjerojatnih desetak centimetara u samo dva tjedna.
Obroci su namijenjeni jednom serviranju i obskrbljuju vas sa 300-400 kcal. Dopušteni su međuobroci prije i poslije podne. Muškarci bi trebali dodati 20g tjestenine jelima od tjestenine i par kriški kruha više te još jedan međuobrok. Žene koje ciljaju na brze rezultate mogu preskočiti međuobroke. Uzimajte multivitaminske dodatke prehrani da biste osigurali potrebnu dnevnu količinu vitamina.

Par jednostavnih pravila:

ŠTO PITI

Dnevno biste trebali piti dvije litre tekućine, ali izbjegavajte gazirana pića i alkohol. Uživajte u kavama ( po mogućnosti bez miljeka) i čajevima, ali nemojte ih popiti više od 4-5 dnevno.

GRICKALICE

Ako baš morate grickati između obroka, neka to budu svježe voće i povrće, kompoti, suho voće i orašasti plodovi.

SAVJETI

Neka istraživanja pokazuju povezanost između dijeta bogatih vlaknima (integralna riža i tjestenina...) i uskog struka. Također izbjegavajte punomasno mlijeko i masne mliječne proizvode.

DORUČAK

Izaberite jedan od slijedećih

1.Žitarice s ribanom jabukom i cimetom

U posudu naribajte jednu jabuku, pospite je s malo cimeta i dobro promiješajte. Zatim dodajte do 50 g pahuljica. Servirajte s hladnim nemasnim (pasteriziranim) mlijekom po želji.

2.Zimski shake od borovnica

Stavite u mikser 100g svježih ili zaleđenih borovnica i dobro ih izmiksajte zajedno s jednom bananom, dodajte 150 ml nemasnog mlijeka i mali jogurt. Što više mjehurića proizvedete shake će biti zasitniji.

3.Dan započenje croissantom

Jedan croassan pojedite sa zdjelom voćne salate posute s par mljevenih badema.

4.Vruće banane i voćni kompot

Ogulite bananu, stavite ju na foliju te ju pošpricajte s malo narančina soka i smeđim šečerom. Popržite bananu 5 minuta i poslužite s kompotom od marelica i jednim jogurtom.

5.Grčki jogurt i šljive

150g punomasnog grčkog jogurta pomiješajte sa 100g šljiva konzerviranih u vlastitom soku i s jednom jabukom.

6.Jaja na oko sa šunkom

Položite ploške šunke(50g) na krišku tost kruha. prekrijete sa prženim jajem i servirajte sa pečenom rajčicom.

RUČAK

Izaberite jedan od sljedećih:

1.Brie i grožđe

Napravite sendvič koristeći 40g Brie sira i 2 kriške kruha premazane light majonezom. poslužite s malo grožđa.

2.Pečeni krumpiri sa salatom od račića

Ispecite krumpir(u pećnici ili mikrovalnoj). krumpir napunite račićima pomješanima u extra-light majonezi s narezanom rajčicom i mljevenim crnim paprom.

3.Sendvič s puricom i brusnicama

Napravite sendvič, tako što čete kriške kruha namazati pekmezom ili umakom od brusnica. Na namazani kruh položite 80-100g pečene purice, hrskavu salatu i krastavce.

4.Tuna pita

Nepobjedivi klasik! Pomiješajte 100g konzervirane tune u ulju s narezanim mladim lukom, žlicom slatkog kukuruza i nekoliko narezanih rajčica.

5.Pečena povrtna salata

Ispecite povrće po želji u pećnici i dodajte mu žlicu maslinovog ulja. Podlijte vinskim octom ili acetom te poslužite s kriškom kruha ili tosta.

6.Tjestenina sa školjkama

Na tavi dinstajte češnjak i čajnu žličicu maslinovog ulja dok ne dobije zlaćanu boju. Dodajte mu pola zelenog chilia sa sjemenkama i 100 g dobro ispranih zatvorenih školjaka. Skuhajte 70 g špageta u posoljenoj vodi i ocijedite ih. Vratite u tavu za prženje te dodajte te kad ulje postane vruče dodajte tjesteninu s malo peršina i crnog papra. poslužite sa salatom od rajčice i crvenog luka.

VEČERA

Izaberite jednu od sljedećih:

1.Pečena tuna s pasiranim slanutkom

Skuhajte i ocijedite 150g slanutka te ga izmiksajte u mikseru s malo pilećih prsa, ali ne potpuno kao pire. U tavi za prženje zagrijte jednu čajnu žličicu maslinovog ulja i jedan režanj češnjaka te malo ružmarina i prodinstajte pasirani slanutak. Potom 1oog očišćene tune premažite uljem i pecite oko minute sa svake strane. Poslužite s
slanutkom i zelenom salatom.

2.Makaroni s gljivama i crvenim vinom

Ispržite na tavi malo luka, češnjaka i 70g narezanih gljiva. kada postanu mekane dolijte 80ml crvenog vina i malo pasirane rajčice te jednu žlicu svježeg narezanog bazilika. dinstajte 20 minuta. Skuhajte 70g makarona te poslužite s miješanom salatom.

3.Slatki krumpir s grahom

U prethodno zagrijanoj pečnici na 180 stupnje pecite 45 minuta slatki krumpir, zatim ga napunite sa 150 g konzerviranog graha, malo tabasca i crnog papra. Poslužite sa zelenom salatom.

4.File s rocket i cherry rajčicom

Lagano popržite file(100-120g), pomiješajte rocket sa nekoliko cherry rajčica i prelijte acetom balsamicom. Salatu i file poslužite na prepečencu.

5.Piletina i račići

Na jednoj žlici maslinovog ulja u woku popržite 100 g pilećih prsa narezanih na kockice, nakon 5 minuta na naglom dodajte režanj češnjaka, 2-3 cvijeta kuhane brokule i zeleni chili. Dinstajte 7-10 minuta, a zatim dodajte 60 g kuhane riže cijelog zrna, malo soja umaka i 6 kuhanih i očiščenih malih račića. još lagano prokuhajte i zatim poslužite sa dva narezana luka.

6.Pecivo s dimljenim lososom i ricottom

Žlicu ricotta sira pomiješajte s pola ementalera. Dodajte 50 g dimljenog lososa. Ostatak ostavite za sljedeći dan i tostirajte npr. za juhu.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika