12.02.2009. / 16:32

Autor: Stjepan Marković

Rukometaši Zagreba u problemima: Zbog loše financijske situacije ipak ništa od igre u Areni

Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora o preuzimanju između Ingre i Grada, a do tada si ne možemo dopustiti luksuz iznajmljivanja skupocjene Arene. Nakon što se taj ugovor sklopi, dobiti ćemo termine za dvoranu, te bi tamo u slučaju prolaska mogli igrati četvrfinalne utakmice", rekao je Zoran Gobac

Zoran Gobac, glavni menadžer klubaZoran Gobac, glavni menadžer klubaIako je ubrzo nakon Svjetskog rukometnog prvenstva najavljivano kao gotovo sigurna stvar, Rukometni klub Zagreb neće igrati sljedeću utakmicu Lige prvaka u Areni Zagreb. Čelnici zagrebačkog kluba ocijenili su kako to u ovom trenutku ne mogu sami financijski izdržati. "Imali smo konkretnu ponudu od Ingre da utakmicu odigramo u Areni, no financijska situacija u klubu je takva da nismo mogli prihvatiti takvu obvezu. Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora o preuzimanju između Ingre i Grada, a do tada si ne možemo dopustiti luksuz iznajmljivanja skupocjene Arene.

Nakon što se taj ugovor sklopi, dobiti ćemo termine za dvoranu, te bi tamo u slučaju prolaska mogli igrati četvrfinalne utakmice", rekao je Zoran Gobac, glavni menadžer kluba. Gobac je rekao kako se financijska kriza osjeća i u klubu te da imaju problema sa prikupljanjem novca od sponzora. "Imamo problema s naplatom postojećih ugovora, a stala su i potpisivanja već dogovorenih ugovora. Mi u klubu poslujem transparentno i ništa ne skrivamo pa ću vam reći da smo sada dužni 7.650.000 kuna. Nadam se da ćemo uspjeti sklopiti nove sponzorske ugovore kako bi smo razriješili dugovanja. Na ljeto ćemo sjesti i vidjeti kakva je situacija, te odlučiti kako dalje" rekao je Gobac.

Predsjednik Kluba Bartol Kaleb rekao je da je zbog Svjetskog prvenstva porastao interes za rukometom. "Prvi dan prodali smo 1000 ulaznica, tako očekujemo danas i sutra te vjerujem da će sve ulaznice biti rasprodane. Također povećan je interes djece za treniranjem u kubu", rekao je Kaleb. On je istaknuo da bi se svi problemi riješili kada bi se izgradio Rukometni dom. Kaleb se osvrnuo na napade rukometaša u mađarskom Vaszpremu u kojem je ubijen rumunjski reprezentativac Cozma, a ranjeni hrvatski Pešić i srpski Šešum.

"To je velika tragedija, naš klub je izrazio sućut obitelji ubijenog rukometaša i klubu. Mi smo u ljeto planirali u klub dovesti našeg mladog vratara Pešića i nismo odustali od toga. Iako vjerujem da će se on opraviti i ponovno igrati rukomet mi smo spremni ući u rizik i sklopiti ugovor s njim bez obzira u kakvog je on zdravstvenog stanja, kazao je Kaleb.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika