13.02.2009. / 14:06

 

Udružili se Ipercoop i Spar u Hrvatskoj

Ipercoop će ostati kao posebna marka, ali će postati dijelom Spar Hrvatska

Hipermarketi Coop i Spar Hrvatska, zajedno sa svojim matičnim kućama, Coop Consumatori Nordest i Spar Austria, pokrenuli su novo partnerstvo kojim se predviđa prijenos upravljanja hipermarketima «Ipercoop» na Spar Hrvatska.

Sporazumima je predviđeno da će hipermarketi zadržati natpis «Ipercoop» te da će nastaviti s prodajom proizvoda robne marke Coop. Ovaj vid dogovora, koji se čini neuobičajen za ovakve vrste transakcija, samo potvrđuje zajedničku volju obje grupacije za stabilnim i dugotrajnim udruživanjem, iako udruživanje kao takvo nije sasvim novo ni za Coop Consumatori Nordest, ni za Spar Austria, s obzirom da u Italiji surađuju već nekoliko godina u okviru zajedničke nabavne centrale.

Predmet su sporazuma četiri prodajna mjesta Ipercoop u Hrvatskoj, odnosno hipermarketi u trgovačkim centrima «King Cross Jankomir» i «Emmezeta-Stupnik» u Zagrebu, hipermarket «Kaštela» u sjevernom dijelu Splita te «Osijek» u Osijeku. Za navedene hipermarkete, čija je ukupna prodajna površina oko 30.000 m2, predviđen je prijenos upravljanja na Spar Hrvatska nakon što se ishode potrebna odobrenja od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Što se tiče radnih mjesta dogovoreno je da svi trenutno zaposleni radnici u prodajnim mjestima Ipercoop postaju zaposlenici Spar Hrvatska te da će zadržati svoja radna mjesta i sva pripadajuća prava.

Istovremeno s navedenim procesom predviđeno je i stvaranje novog društva koje će se baviti nekretninama trgovačke namjene u kojima su smješteni hipermarketi. U novom društvu za upravljanje nekretninama Coop Consumatori Nordest i Spar Austria imat će po 50% udjela.

"Potpisivanje ovih sporazuma za Coop Consumatori Nordest ima dvostruko značenje: prije svega omogućit će nam da ostanemo prisutni na jednom važnom tržištu, kao što je hrvatsko, zajedno s partnerom koji si je postavio vrlo ambiciozne razvojne ciljeve u ovom dijelu Europe. S druge strane, prijelaz upravljanja hipermarketima na Spar omogućit će nam raspolaganje dodatnim izvorima koje ćemo upotrijebiti za podršku ambicioznom planu razvoja naše zadruge, kao i za neke nove prilike", rekao je Marco Pedroni, predsjednik talijanske grupacije.

"Za nas je hrvatsko tržište vrlo važno jer smo već prisutni na ovome području sa šest hipermarketa Interspar i zbog toga je ova poslovna operacija izuzetno bitna. Osim toga, suradnja s Coop Italijom u okviru zajedničke nabavne centrale već dvije godine donosi pozitivne rezultate", naglasio je Guntram Drexel, predsjednik grupacije Spar Austria International-AG.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika