28.02.2009. / 12:30

Autor: Dean Sinovčić

Dobitnici poklona iz filma "Operacija Valkira"

Continental Film i Nacional.hr poklanjaju atraktivne nagrade u povodu premijere filma "Operacija Valkira" s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi

Sličnost između Clausa von Stauffenberga i Toma Cruisea koji ga glumi u filmu "Operacija Valkira" je lako primjetna. Sličnost između Clausa von Stauffenberga i Toma Cruisea koji ga glumi u filmu "Operacija Valkira" je lako primjetna. Filmska distributerska kompanija Continental Film i Nacional.hr u povodu premijere filma "Operacija Valkira" 26. veljače poklanja posjetiocima internet stranice nacional.hr nekoliko atraktivnih nagrada. Točni odgovori na ovotjedna pitanja bili su
- Tom Cruise do sada je tri puta bio nominiran za Oscara
- Kevin Spacey dobio je nagradu Oscar za ulogu u filmu «Privedite osumnjičene»


Torbu s natpisom "Valkyrie" dobili su:
Mato Balažić
Punitovačka 19
31422 Gorjani

Gordana Ročić
Babulek 13
10000 Zagreb

Martina Lukić
S. Radića 39
34551 Lipik

Tri kožna rokovnika iz filma dobili su:
Duško Uzur
Šeovački put 2
34550 Pakrac

Marija Magaraš Vojvodić
Pustički 12
10 362 Kašina

Josip Gvozdenović
B.Bjelinskog 70
31000 Osijek


Dva puta po dvije ulaznice u zagrebačkim kinima "Movieplex" tijekom prvog tjedna prikazivanja filma "Operacija Valkira" dobili su:
Goran Bračić
Pirovec Gornji 3
10000 Zagreb

Marin Mikulić
Gruška 14
10000 Zagreb

Film "Operacija Valkira" počinje u Sjevernoj Africi 1942. godine kada bavarski aristokrat i brigadir Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) kritizira Hitlerovu nesposobnost i proganjanje Židova. Nekoliko minuta kasnije uslijedio je zračni napad saveznika u kojem von Stauffenberg gubi desnu ruku, nekoliko prstiju na lijevoj ruci te lijevo oko. Slijedi scena sa istočnog fronta, gdje general major Henning von Tresckow (Kenneth Branagh) planira sakriti bombu u boci Cointreaua koja treba eksplodirati u avionu tijekom Hitlerovog leta za Berlin. Bomba ne funkcionira i propada pokušaj atentata. Nakon toga, udruženi u grupu koju predvodi von Stauffenberg, vojna lica i ponešto civila pripremaju zavjeru koja treba rezultirati ubojstvom Hitlera 20. srpnja 1944. godine.

Pogledajte foršpan iz filma:



Nakon što se proslavio filmom „Privedite osumnjičene" a nastavio sa prva dva filma trilogije „X-Men" te s filmom „Povratak Supermena", redatelj Bryan Singer odlučio se na snimanje filma prema istinitom događaju, pokušaju atentata na Hitlera u srpnju 1944. godine. Sve to nastalo je prema ideji Toma Cruisea.

Nakon što je u ljeto 2006. godine kompanija Paramount raskinula 14-godišnji ugovor s Tomom Cruiseom i njegovom producentskom partnericom Paulom Wagner, njih su dvoje potkraj iste godine preuzeli vodstvo filmske kompanije United Artists čiji je vlasnik kompanija MGM. S idejom da produciraju četiri film godišnje, Cruise i Wagner su prvo producirali film Roberta Redforda „Jaganjci i lavovi", a „Operacija Valkira" njihov je drugi projekt. Uz proračun od 75 milijuna dolara, ovaj triler iz Drugog svjetskog rata zaradio je samo u Americi 83 milijuna dolara.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika