20.02.2009. / 09:36

Autor: Katarina Zorić

Video: Eurosong - Gruzija pjesmom 'We don't wanna put in' ismijava Vladimira Putina

Iako je Gruzija najprije odlučila bojkotirati natjecanje u Moskvi, ipak su se predomislili pa su odluku povukli prošloga mjeseca i odlučili nastupiti u znak protesta protiv rata. Mnogi Gruzijci pjesmu "We don't wanna put in" vide kao priliku da se osramoti Rusija

Stephane & 3GStephane & 3GPredstavnici Gruzije na ovogodišnjem Eurosongu nastupit će s pjesmom koja ismijava ruskog premijera Vladimira Putina. Pjesmu pod nazivom "We don't wanna put in" izvodi grupa Stefan i 3G, a napravljena je u disko stilu iz sedamdesetih godina.

Pjesma se na simpatičan način poigrava riječima, a nosi snažnu političku poruku protesta protiv Rusije koja je ovogodišnji domaćin eurovizijskog natjecanja. Samouvjerne članice grupe Stefan i 3G već najavljuju pobjede, a javnost se pita kako će Moskva reagirati na refren pjesme koji glasi: 'We don't wanna put in, The negative move, It's killin' the groove, You better change your perspective".

Iako je Gruzija najprije odlučila bojkotirati natjecanje u Moskvi, ipak su se predomislili pa su odluku povukli prošloga mjeseca i odlučili nastupiti u znak protesta protiv rata. Mnogi Gruzijci pjesmu "We don't wanna put in" vide kao priliku da se osramoti Rusija.

Podsjetimo, neprijateljstvo između Gruzije i Ukrajine eskaliralo je prošle godine u kolovozu kada je ruska vojska okupirala jedan dio Gruzije. Kremlj je tada priznao neovisnost Južne Osetije i Abhazije, što je izazvalo osudu ostatka Europe i Amerike.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika