20.02.2009. / 11:26

Autor: Katarina Zorić

HUP optužuje: Sanader kriv za 35 tisuća otkaza jer vodi katastrofalnu politiku

Predsjednik HUP-ove Croindustrije Vladimir Ferdelji naveo je kako bi 10 tisuća radnih mjesta bilo sačuvano da je Vlada prije četiri mjeseca donijela mjere

Đuro Popijač, direktor Hrvatske udruge poslodavacaĐuro Popijač, direktor Hrvatske udruge poslodavacaHrvatska udruga poslodavaca optužila je Vladu da je odgovorna za 35 tisuća otkaza u prva dva mjeseca ove godine jer odugovlači s donošenjem antirecesijskih mjera. Ističu kako više nema vremena za rasprave te da su hitne reakcije nužne ukoliko se ne želi novih 10 tisuća otkaza, piše Business.hr.

Glavni direktor HUP-a Đuro Popijač podsjetio je kako poslodavci od listopada prošle godine kontinuirano ponavljaju što gospodarstvo očekuje i što bi Vlada morala učiniti. "Odugovlačenje i nepoduzimanje ozbiljnih koraka sada osjećamo kao sve dulje propadanje i gubljenje radnih mjesta. Danas nam je temeljni cilj očuvanje radnih mjesta. Više ne govorimo o profitima, o ulaganjima i sličnim aspektima poslovanja, već govorimo o pukom preživljavanju. U prerađivačkoj industriji gubimo 150 radnih mjesta, a na tjednoj razini to znači da gubimo tvornice poput Limexa ili Spačve. To nestajanje čitavih tvornica u velikoj je mjeri posljedica toga što ne donosimo pravovremene mjere", naglasio je Popijač.

Predsjednik HUP-ove Croindustrije Vladimir Ferdelji naveo je kako bi 10 tisuća radnih mjesta bilo sačuvano da je Vlada prije četiri mjeseca donijela mjere. "O njima više ne možemo razmišljati već moramo razmišljati o gubljenju novih 10 tisuća radnih mjesta, ako se i sad hitno ne reagira", rekao je Ferdelji. Upozorio je da je faktor vremena za njih presudan i kako se više ne smije čekati. "Kreatori ove katastrofalne ekonomske politike koji za naše mjere nisu htjeli ni čuti sad ih pokušavaju modificirati", istaknuo je Ferdelji.

Ako se ovako nastavi i ako se odmah ne poduzmu mjere, upozorio je Popijač, Hrvatska će i kad iziđe iz krize ostati bez prerađivačke industrije.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika