26.02.2009. / 13:08

Autor: Katarina Zorić

Poskupljenje SMS poruka posvađalo Sanadera i Mudrinića

Mudrinić se toliko razljutio novim prijedlogom da je između njega i premijera Ive Sanadera izbio oštar verbalni sukob nakon kojega je Mudrinić otišao predsjedniku Stjepanu Mesiću. Neki pak navode kako nije bio u pitanju sukob nego razmjena ideja

Ivica Mudrinić i Ivo SanaderIvica Mudrinić i Ivo SanaderGrađani Hrvatske uskoro bi mogli skuplje plaćati telefoniranje mobitelom i slanje SMS poruka. Naime, Vlada je predložila Ekonomskom vijeću da se kao jedna od antirecesijkih mjera uvedu trošarine na usluge mobilne telefonije.

Tome se strogo protivi predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić jer smatra da bi uvođenje trošarina dodatno opteretilo porezne obveznike. Smatra također kako bi to prouzročilo i smanjenje dividende dioničara T-HT-a među kojima je i oko 300 tisuća građana.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Mudrinić se toliko razljutio novim prijedlogom da je između njega i premijera Ive Sanadera izbio oštar verbalni sukob nakon kojega je Mudrinić otišao predsjedniku Stjepanu Mesiću. Neki pak navode kako nije bio u pitanju sukob nego razmjena ideja.

Proteklih su godina usluge mobilnih telefonija pojeftinile zbog jačanja konkurencije. Smatra se stoga da njihovo dodatno oporezivanje građane ne bi preskupo stajalo, a državnoj bi blagajni donijelo znatan prihod, piše Jutarnji list. Određeni izračuni pokazuju da bi se u proračun moglo sliti dodatnih milijardu kuna kada bi se, primjerice, na SMS poruku uvela trošarina od 10 lipa.

Uvođenje trošarina na SMS poruke i ostale podržali su i neki ekonomisti još za vrijeme usvajanja proračuna, a u novije vrijeme potporu pružaju i predsjednik HGK Nadan Vidošević te predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika