23.08.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

AMERIKA

CNN LJUT NA KATHLEEN TURNER

...


Televizijska kompanija CNN ljuta je na poznatu američku glumicu Kathleen Turner nakon što je saznala da je Kathleen Turner zloupotrijebila jednu emisiju CNN-a da na temelju povjerljivog ugovora sa jednom farmaceutskom kompanijom reklamira njen lijek. CNN je pozvao Kathleen Turner u jednu emisiju da s njom razgovara o bolesti od koje pati, o reumatskom artritisu, ne znajući da je Kathleen Turner potpisala ugovor da koristi pozive da se pojavi u raznim popularnim emisijama komercijalnih američkih tv-mreža da reklamira lijek Enbrel, što ju je za tu bolest na tržište bacila tvrtka “Amgen and Wyeth”.
Američki dnevnik “New York Times” ovih je da otkrio postojanje tog tajnog ugovora, ali i tajnih ugovora što su ih neke druge poznate zvijezde potpisale sa farmaceutskim tvrtkama. Sličan ugovor ima, na primjer, i slavna stara 78-godišnja hollywoodska glumica Lauren Bacall, koja se vrlo često pojavljuje u raznim televizijskim emisijama, te govori o svojim bolestima i kako se liječi, a producenti emisija u koje je bila pozivana nisu znali da ona za to dobiva novac da spomene neke konkretne lijekove. Takav ugovor ima i rockerica Ann Wilson iz grupe “Heart”, koja boluje od gojaznosti, te koja reklamira jedan uređaj za skidanje sala, a i bivša klizačka olimpijska šampionka Peggy Fleming, koja je promovirala lijekove protiv kolesterola.

Vezane vijesti

Svjetski mediji uživo prate razvoj događaja oko uhićenja Mladića

Svjetski mediji uživo prate razvoj događaja oko uhićenja Mladića

Trenutno glavna vijest svjetskih televizijskih kuća i internetskih portala uhićenje je ratnog zločinca Ratka Mladića u Srbiji. CNN je uz vijest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika