05.03.2009. / 10:44

Autor: Katarina Zorić

Zagorčeva supruga žali se da živi na prosjačkom štapu

Komentirajući presudu prema kojoj Zagorec mora vratiti 39 milijuna kuna, Klerisa Zagorec se zapitala kako se došlo do te svote te tko je uopće ikada vidio te famozne dragulje i tko ih je procijenio

Klerisa i Vladimir ZagorecKlerisa i Vladimir ZagorecKlerisa Zagorec, supruga nepravomoćno osuđenog generala Vladimira Zagorca, izjavila je kako njezina obitelj teško živi jer još uvijek otplaćuju kredit od 750 tisuća eura koji su podigli kako bi platili otkupninu za sina Tomislava. "Teško živim jer plaćam odvjetnike. Moram se snalaziti i posudila sam novac", rekla je Klerisa Zagorec u razgovoru za Večernji list.

Izjavila je da njihova imovina nije onakva kakvom je prezentiraju hrvatski mediji za koje smatra da su cijeli slučaj vezan uz njezina supruga pratili neobjektivno: "Istražna sutkinja protuzakonito je blokirala našu imovinu. Riječ je o stanu u Hatzovoj u kojem smo živjeli kao obitelj, poslovnom prostoru u Ilici koji je u sudskom procesu i nije useljiv i nije plaćen. To nije nikakva zgrada, kako se netočno piše. Imamo kuću na Krku, koja je kupljena početkom devedesetih i koja je pod hipotekom banke koja je dala kredit da bismo platitil Tomislavovim otmičarima. Tu je i dućan u Ulici kralja Držislava, koji je kupljen za mali novac. Ostalih 260 kvadrata kupila je moja tvrtka prije moga vjenčanja sa Zagorcem."

Komentirajući presudu prema kojoj Zagorec mora vratiti 39 milijuna kuna, Klerisa Zagorec se zapitala kako se došlo do te svote te tko je uopće ikada vidio te famozne dragulje i tko ih je procijenio.

Smatra da je proces protiv njezina supruga politički motiviran, a to, kako kaže, najbolje pokazuju rekacije predsjednika Mesića nakon presude. "To je odmah bilo jasno jer nije čekao pravomoćnu presudu. Već tada je govorio da mu se trebaju oduzeti sva odlikovanja. No, nije sam sebi general Vladimir Zagorec dao ta odlikovanja. Moj suprug se nikad nije busao u prsa. To što ga posprdno tituliraju kao najodlikovanijeg generala, to je sramotno za Hrvate. Onaj tko je dobio ta odlikovanja, morao je dobiti i obrazloženje zašto ih dobiva. Odlikovanja prolaze četiri instance i to nije nikakva tajna stvar. Ako se tako paušalno pljuje po tim odličjima, onda se u pitanje dovode sva odličja koja su podijeljena", kaže Zagorčeva supruga.

Večernjem listu je rekla da se pribojavala ovakve presude, ali vjeruje da će Vrhovni sud ukinuti presudu. "Prije četiri i pol mjeseca austrijski su mediji pisali da je ovakva odluka donesena na jednoj drugoj instanci, tj. da je politika donijela odluku da Zagorca treba osuditi na visoku kaznu. To smo donijeli prije početka suđenja, no mediji u Hrvatskoj to nisu prenijeli", izjavila je Klerisa Zagorec.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika