11.03.2009. / 09:02

Autor: Katarina Zorić

Bebićeva metkovska hobotnica zavladala nacionalnim resursima

"Očito je da je Luka Bebić već dvije godine jedan od glavnih kadrovika, i to ne samo u namještanju poslova u državnim tvrtkama, nego i u razmještanju kadrova u samom HDZ-u", rekao je nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar

Luka Bebić na čelu je vrlo jakog i utjecajnog metkovićkog lobijaLuka Bebić na čelu je vrlo jakog i utjecajnog metkovićkog lobijaPredsjednik Hrvatskog Sabora Luka Bebić na čelu je metkovskog lobija u čijim su rukama velike državne tvrtke poput Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica i Adriatic Croatia Internationala, piše Jutarnji list.

Na čelu tih državnih tvrtki su Jurica Prskalo, Zoran Popovac, Stjepko Boban i Ante Violić. Svi su oni HDZ-ovci, ali i ljudi koji uživaju veliko povjerenje predsjednika Sabora koji je poznat kao najučinkovitiji HDZ-ov kadrovik.

"Očito je da je Luka Bebić već dvije godine jedan od glavnih kadrovika, i to ne samo u namještanju poslova u državnim tvrtkama, nego i u razmještanju kadrova u samom HDZ-u", rekao je nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar.

Direktori spomenutih državnih tvrtki nisu željeli komentirati na koji su način došli do sadašnjih položaja. Jurica Prskalo tek je kratko prokomentirao da je na mjesto predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta došao na prijedlog resornog ministra Božidara Kalmete, a na temelju odluke Vlade RH. Diplomatski komentar dao je i direktor HŽ-a Zoran Popovac koji je rekao da ga je na sadašnji položaj imenovao nadležni ministar Kalmeta.

No, koliko je važno imati svog čovjeka na ključnoj poziciji u nekoj državnoj tvrtki najbolje pokazuje primjer Hrvatskih autocesta. Kako doznaje Business.hr, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo nedavno je sklopio je posao s marketinškom agencijom Spektar produkcija, čiji je vlasnik Vedran Dragović, isto ako i Bebić i Prskalo, podrijetlom iz Metkovića. Unatoč premijerovim naputcima o štednji u državnim poduzećima, Hrvatske će autoceste usluge Spektar produkcije platiti oko 750 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Na zahtjev predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema da se predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić ispriča jer je Luki Bebiću tijekom sudskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika