11.03.2009. / 14:21

Autor: Katarina Zorić

Sanader protiv recesije dodatnim zaduživanjem i deficitom

Na tvrdnju SDP-ovca Gordana Marasa da je država, dugom od 39 milijarda eura, dovela građane u dužničko ropstvo, Sanader ustvrdio da je u pitanju dug banaka. "Udjel države u tom dugu smanjen je u 5 godina s 33 na 17,7 posto", rekao je premijer

Premijer Ivo Sanader najavio je da će Vlada u drugoj polovici ožujka predložiti rebalans proračuna Premijer Ivo Sanader najavio je da će Vlada u drugoj polovici ožujka predložiti rebalans proračuna "Deset predstavljenih antirecesijskih mjera nisu jedine s kojima će Vlada reagirati na krizu", izjavio je danas na aktualnom prijepodnevu u Saboru premijer Ivo Sanader odgovarajući na pitanje zastupnika Ivana Čehoka o tome planira li Vlada nove mjere, prije svega one poticajne za izvoznu industriju. Naglasio je da Vlada razmišlja i o novim mjerama koje, kako kaže, pretpostavljaju i dodatno zaduživanje te rast deficita.

Premijer je najavio da će Vlada u drugoj polovici mjeseca predložiti rebalans proračuna i pokazati da može upravljati krizom te proračun prilagoditi okolnostima. Najavio je i da će vladajuća koalicija dogovarati treba li ići na veći deficit zbog antirecesijskih mjera.

Na tvrdnju SDP-ovca Gordana Marasa da je država, dugom od 39 milijarda eura, dovela građane u dužničko ropstvo, Sanader ustvrdio da je u pitanju dug banaka. "Udjel države u tom dugu smanjen je u 5 godina s 33 na 17,7 posto", rekao je premijer.

Sanader je najavio i intervenciju u povlaštene mirovine ministara i zastupnika, pa bi uvjet bio puni mandat, a ne pola, a pravo ne bi mogao ostvariti ni onaj koji zamrzne mandat kao ni zamjenik.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika