Objavljeno u Nacionalu br. 696, 2009-03-17

Autor: Berislav Jelinić

KAD SE MALE RUKE SLOŽE

Latin i Malić u zajedničkom biznisu

GORDAN MALIĆ često je gostovao u Latinici, a sad se vidi da su i zajednički poslovni partneri

Denis LatinDenis LatinDenis Latin, poznati hrvatski televizijski novinar, želi napustiti Hrvatsku televiziju. Vjerojatno zato zajedno s još nekoliko novinara iz drugih medijskih kuća pokušava osnovati privatnu producentsku kuću za proizvodnju televizijskog programa. U tom projektu s Denisom Latinom trebali bi sudjelovati novinar Jutarnjeg lista Gordan Malić, urednik na lokalnom zagrebačkom Radiju 101 Željko Matić, a suvlasništvo u tom projektu ponuđeno je i Davoru Glavašu, predavaču na Fakultetu političkih znanosti i novinaru koji je niz godina bio voditelj zagrebačkog ureda američke nevladine obrazovne organizacije IREX.

Prema Nacionalu dostupnim informacijama, Latin i ostali potencijalni sudionici u tom projektu počeli su se raspitivati gdje bi i pod kojim uvjetima mogli u Zagrebu iznajmiti prostor i opremu potrebne za proizvodnju televizijskog programa. Spomenuta grupa namjerava proizvoditi nešto što oni među sobom nazivaju regionalnim projektima, koje bi, valjda, htjeli prodavati raznim televizijskim kućama na području bivše Jugoslavije.

Međutim, osobe bliske Latinu i Maliću tvrde da su njihovi planovi ambiciozniji, te da nije isključeno da bi početni projekti trebali biti uvod u ozbiljniju televizijsku produkciju i servis, možda poput usluge koju nudi infobiro.tv, regionalni informativni video servis, koji potencijalnim klijentima nudi uslugu snimanja, montiranja i arhiviranja videomaterijala s važnih događaja, koji je zasad aktivan na području Hrvatske, Srbije i Bugarske. Taj je projekt nastao kao zajednička ideja medijskih, marketinških i PR profesionalaca s ciljem poboljšanja komunikacije između javnosti, društvenih subjekata i medija, a njegovi osnivači tvrde da predstavlja podršku nacionalnim, regionalnim i lokalnim medijima kao servis s kojega se preko internetske stranice mogu preuzeti snimljeni materijali sa svih najavljenih događaja koje njihove novinarske ekipe prate.

Zasad su Denis Latin i Gordan Malić najaktivniji u radu na tomu da se taj projekt pokuša ostvariti, iako se ne zna kako će se cijeli projekt financirati. Kako je jednom razgovoru o tome bio prisutan i Davor Štern, počelo ga se spominjati kao mogućeg financijera. U istom kontekstu, kao osoba koja bi mogla financijski potpomoći tu zamisao, počeo se spominjati i Milan Mićo Carić, partner izdavača Nine Pavića i odvjetnika Ante Nobila u kupnji i preprodaji nekretnina.

Davor Štern potvrdio je za Nacional da se jednom prilikom našao u društvu Gordana Malića kada je on pričao o tom projektu, ali je demantirao da on namjerava sudjelovati u tom projektu.

Vezane vijesti

Latinov povratak u Dnevnik

Latinov povratak u Dnevnik

Denis Latin vraća se u središnji Dnevnik. Godinu i pol od ukidanja njegove 'Latinice' i preseljenja na poslove 'osmišljavanja nove unutarnjopolitičke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika