19.03.2009. / 07:32

Autor: Katarina Zorić

Preglomazna diplomacija: Jandroković najavio ukidanje nekih veleposlanstava

Jedan hrvatski diplomat porezne obveznike trenutačno stoji više od 400 tisuća kuna."Mi moramo imati optimalan broj zaposlenika, a to bi bilo od 1000 do 1100 osoba", rekao je Jandroković

Jandroković je najavio smanjenje broja veleposlanika
Jandroković je najavio smanjenje broja veleposlanika Hrvatsku diplomaciju koja je često služila kao sredstvo za poravnavanje političkih usluga i zbrinjavanje političkih poslušnika, čeka veliko pospremanje. Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković odlučio je smanjiti troškove pa neka veleposlanstva čeka i ukidanje, javlja Nova TV.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Jandroković je ustvrdio da je hrvatska diplomacija preglomazna. Trenutačno 1432 diplomata zastupaju Hrvatsku u 81. veleposlanstvu ili misiji. Dvostruko više nego kod susjeda Slovenaca te više i od Srba i Austrije.

Jedan hrvatski diplomat porezne obveznike trenutačno stoji više od 400 tisuća kuna."Mi moramo imati optimalan broj zaposlenika, a to bi bilo od 1000 do 1100 osoba", rekao je Jandroković Novoj TV.

Najavio je smanjenje broja veleposlanika, a pretpostavlja se kako će prve na udaru biti egzotične zemlje u Latinskoj Americi i Aziji, a planiraju se zatvoriti i neki konzulati u nekim europskim zemljama. Isto tako otvorilo bi se novo veleposlanstvo u srednjoj Aziji, ali i u Golskom zaljevu. Jandroković dovodi u red i veleposlanike koji su više izvan Hrvatske nego u njoj. Tako bi svaki veleposlanik u diplomaciji trebao provesti četiri godine.

"Mi moramo od ove službe napraviti elitnu službu koja ne ovisi o politici", rekao je Jandroković.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika