19.03.2009. / 09:01

Autor: Katarina Zorić

Još jedna istraga u HŽ-u: Kupili zastarjelu opremu bez dokumentacije

U Hrvatskim željeznicama su zatečeni istragom jer im, kako kažu, nije jasno o kakvim nezakonitostima se radi

Uređaji su nabavljeni za potrebu modernizacije Ličke prugeUređaji su nabavljeni za potrebu modernizacije Ličke prugeHŽ Infrastruktura, podružnica Hrvatskih željeznica, nalazi se pod istragom policijskog Odjela gospodarskog kriminaliteta zbog sumnje da su od Alcatela, Končara i Bombardiera za 400 milijuna eura kupili signalne uređaje bez potrebne dokumentacije, piše Jutarnji list.

Pretpostavlja se da je netko u HŽ-u nabavom loše opreme dobio proviziju i zaradio na štetu tvrtke. Uređaji su nabavljeni za potrebu modernizacije Ličke pruge.

"Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta provode izvide kaznenih djela temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva iz Zagreba i anonimne predstavke vezano za navodne nepravilnosti na modernizaciji pruga Oštarje - Knin - Split i Ploče - Metković - Državna granica. O tijeku i do sada prikupljenim saznanjima izviješteno je nadležno Županijsko državno odvjetništvo", izjavila je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba.

U Državnom odvjetništvu nisu ništa htjeli komentirati jer istraga još uvijek traje. Prema pisanju Jutarnjeg lista, istraga se vodi od 2005. godine.

U Hrvatskim željeznicama su zatečeni istragom jer im, kako kažu, nije jasno o kakvim nezakonitostima se radi. Poručuju da oprema nije zastarjela jer je uskladištena u zatvorenim skladištima. Napominju da je predviđeni rok eksploatacije te opreme minimalno 20 godina nakon ugradnje.

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika