23.03.2009. / 07:50

Autor: Katarina Zorić

Počinje sastanak: Vlada ne odustaje, sindikati se još premišljaju

U novom sporazumu Vlada sindikatima nudi da će pregovore o ponovnom rastu plaća započeti kada realni BDP počne rasti na međugodišnjoj razini više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja

Danas bi se trebalo doznati hoće li biti dogovora između vlade i SindikataDanas bi se trebalo doznati hoće li biti dogovora između vlade i SindikataU Ministarstvu financija upravo započinje sastanak pregovaračkih odbora za državne i javne službe na kojem će prisustvovati predstavnici Vlade i sindikata.

Sindikati trebaju odgovoriti na konačni Vladin prijedlog o šestpostotnom smanjenju plaća. Hoće li ipak prihvatiti prijedlog kojim se osnovica za plaće 240.000 korisnika državnog proračuna vraća na razinu iz 2008. godine, trebalo bi se doznati danas.

U novom sporazumu Vlada sindikatima nudi da će pregovore o ponovnom rastu plaća započeti kada realni BDP počne rasti na međugodišnjoj razini više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja.

Još sinoć Sindikati su razmišljali o Vladinoj ponudi. Navodno bi državne službe mogle odgovoriti pozitivno na Vladin prijedlog,ali javne službe najavljuju prosvjede. Ministar financija pak ustraje u odlučnosti napominjući kako je ovo posljednja ponuda.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika