24.03.2009. / 10:31

Autor: Katarina Zorić

Skrivanje od radnika: Čelnici Podravke zaključali se na sedmome katu

Takav potez predsjednika Uprave Zdravka Šestaka smatra se nevjerojatnim jer se takvo nešto nije dogodilo otkako je osnovana Podravka, a navodi se i da takav režim nikad nije postojao u upravnoj zgradi koja je izgrađena početkom 80-ih

Predsjednik Uprave Podravke Zdravko ŠestakPredsjednik Uprave Podravke Zdravko ŠestakUprava Podravke na čelu sa Zdravkom Šestakom zaključala se pred radnicima. Naime, nedavno su donijeli neobičnu odluku: lift u upravnoj zgradi te kompanije u Koprivnici ne može se bez posebna odobrenja otvoriti na sedmom katu, gdje sjede članovi Uprave i neke njihove popratne službe. Također, do sedmog, posljednjeg kata u zgradi, ne može se slobodno doći ni stepenicama jer je odnedavno i taj ulaz zaključan, piše Business.hr.

Kako piše portal, takav potez predsjednika Uprave Zdravka Šestaka smatra se nevjerojatnim jer se takvo nešto nije dogodilo otkako je osnovana Podravka, a navodi se i da takav režim nikad nije postojao u upravnoj zgradi koja je izgrađena početkom 80-ih. U vodstvu Podravke pak ne vide ništa sporno u tom potezu. Poručuju da se Podravka ne razlikuje od drugih kompanija, pa na sedmi kat na kojem su uredi Uprave može svatko tko tamo treba poslovno ići. "Iskorištene su postojeće tehničke mogućnosti koje lift ima, pa nije riječ ni o kakvoj investiciji", kažu u koprivničkoj kompaniji.

Nakon što je Zdravko Šestak koji je na mjesto predsjednika Uprave zasjeo lani u srpnju, počeo rezati troškove, godišnji rezultati Podravke očekuju se s nestrpljenjem. U međuvremenu je kompanija jesenas podigla i nekoliko kredita u ukupnoj vrijednosti oko pola milijarde kuna, s tim da nikad nigdje nije objavljeno za koju namjenu, a neslužbeni izvori tvrde da je taj novac potrošen za tekuće poslovanje.

Tijekom prvih devet mjeseci 2008. godine Podravka je ostvarila prihode 2,7 milijardi kuna, dok je neto dobit iznosila 51,2 milijuna kuna. Kompanije broji više od 6800 radnika.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika