26.03.2009. / 08:20

Autor: Hina

MMF: Kinezi imaju pravo tražiti što hoće, ali dominacija dolara nije završena

Izvršni direktor MMF-a Strauss-Kahn je rekao da je takva rasprava "zanimljiva" ali da se neće odvijati brzo te da je trenutno usredotočen na nalaženje izlaza iz globalne financijske krize

Dominique Strauss-Kahn ističe da je prijedlog Kine legitiman, ali nerealanDominique Strauss-Kahn ističe da je prijedlog Kine legitiman, ali nerealanČelnik Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn rekao je u srijedu kako je rasprava u vezi s kineskim traženjem nove svjetske valute "potpuno legitimna" te da će se vjerojatno održati u idućim mjesecima.

Izvršni direktor MMF-a Strauss-Kahn je rekao da je takva rasprava "zanimljiva" ali da se neće odvijati brzo te da je trenutno usredotočen na nalaženje izlaza iz globalne financijske krize.

On je novinarima u Parizu rekao da ne vjeruje da je dominacija dolara među valutama završena dodavši da "čak ni Kinezi u to ne vjeruju".

Guverner središnje kineske banke je preporučio stvaranje valute iz više sadašnjih valuta koju bi nadzirao MMF kako bi se poduprlo globalno gospodarstvo i financijska stabilnost.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika