27.03.2009. / 10:13

Autor: Katarina Zorić

DORH traži provjeru imovine Branimira Glavaša i njegova sina

Prema neslužbenim informacijama, tužiteljstvo je od zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u Osijeku zatražilo podatke o nekretninama u vlasništvu Branimira Glavaša i njegova sina kao i sve podatke o prethodnim vlasnicima i eventualnim zabilježbama

Postoji nesrazmjer Glavaševih prihoda i stečene imovine Postoji nesrazmjer Glavaševih prihoda i stečene imovine Državno odvjetništvo zatražilo je provjeru imovine Branimira Glavaša i njegova sina nakon što je Jutarnji objavio članak o brojnim Glavaševim nekretninama. Novinara tog lista Dragu Hedla pozvali su u nadležno državno odvjetništo u Osijeku gdje treba dati iskaz o svojim saznanjima vezanim za temu o kojoj je pisao.

Prema neslužbenim informacijama, tužiteljstvo je od zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u Osijeku zatražilo podatke o nekretninama u vlasništvu Branimira Glavaša i njegova sina kao i sve podatke o prethodnim vlasnicima i eventualnim zabilježbama.

Budući da se sumnja kako imovina nije stečena na zakonit način, od područne Porezne uprave zatraženo je da prikupi i sve druge podatke o njihovoj imovini. Morat će se procijeniti vrijednosti nekretnina, provjeriti kupoprodajni ugovori, informacije o načinu plaćanja, vremenu i temelju stjecanja te druge stvari. Objavljeni podaci pokazuju da postoji nesrazmjer Glavaševih prihoda i stečene imovine pa bi Porezna uprava trebala napraviti i izračun njegovih ukupnih primanjaa od 1993. godine do danas te ih usporediti s vrijednosti imovine koju je stekao u tom razdoblju.

Jutarnji list nedavno je objavio da je Branimir Glavaš prije nekoliko mjeseci kupio svom malodobnom sinu poslovni prostor od 188 metara kvadratnih u središtu Osijeka na Trgu Lava Mirskog 1. Riječ je o poslovnom prostoru koji se sastoji od deset kancelarija koji je Glavaš platio svega 135.000 eura.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika