27.03.2009. / 10:47

Autor: Nela Simić

7 fatalnih ženskih pogrešaka u odnosu s muškarcima

Puno je načina na koji neka veza koja se u početku činila savršenom, na kraju pođe po zlu. No, ne želite li ponoviti neki od loših obrazaca, nudimo vam načine kako da ih prepoznate i izbjegnete


Prva pogreška: Kladite se na njegov potencijal

Flert mora imati granice, želite li da vas on i sutra poštujeFlert mora imati granice, želite li da vas on i sutra poštujePoznajete li ijednu ženu koja želi da se muškarac s kojim je u vezi ponaša ili izgleda drukčije? Naravno da poznajete. Žene ne baziraju svoj izbor savršenog muškarca na njegovim stvarnim kvalitetama već na svom osjećaju duboke privlačnosti. Neke žene neće nastaviti trpjeti u lošem odnosu s muškarcem, druge će ustrajati mjesecima i godinama na takvom odnosu.

Zašto je to tako? Naime, žene zamjenjuju osjećaj snažne privlačnosti s pravom ljubavlju i dubokom povezanošču. Žene koje ustraju na ovoj pogrešci osuđene su na veze s krivim muškarcima. Ne pokušavajte promijeniti muškarca i ne ustrajte na odnosu koji nema budućnost misleći da će se s vremenom stvari promijeniti. Neće.

Druga pogreška: Ne pretpostavljajte da shvaćate mušku psihologiju

Muškarci su drugačiji od žena. Morate prihvatiti tu činjenicu i nositi se s njom. Kad žena upozna muškarca, vrlo brzo može, po njegovom govoru, izgledu, načinu odijevanja i karakteru dokučiti razne stvari o njemu.
Mnoge žene toga nisu ni svjesne jer je to za njih prirodan i vrlo jednostavan proces. Da li isto vrijedi i za muškarce? Kao što već znate muškarci su više vizualni tipovi. Kao rezultat toga često ne razumiju neverbalnu komunikaciju dobro kao žene. Nedostaje im intuicija i svjesnost o vlastitim emocijama.
Baziraju li muškarci seksualnu privlačnost samo na izgledu ili se tu radi o nečem drugom?

Razne studije su utvrdile da muškarci baziraju privlačnost na „privlačnom mehanizmu" koji se ne odnosi samo na izgled. Osobito kad se rade o dugotrajnim vezama izgled im nije presudan. Ako naučite pravilno komunicirati govorom tijela, možete natjerati muškarce da osječaju seksualnu privlačnost prema vama jednaku onoj vašoj. Tu se ne radi o slučajnosti i svaka žena to može naučiti.

Treća pogreška: Pretvarati se da ste ono što niste

U želji da privuku muškarca žene konstantno rade sve što je u njihovoj moći da im privuku pažnju i izgledaju privlačnije.
Mnoge žene pogrešno misle da će radeći neobične stvari privući pažnju i čarolijom ih natjerati da se zaljube i shvate kako su one dobra prilika. Krivo. Muškarac kojeg stvarno želite neće nikada stvarno biti privučen ženom koja mu se ulizuje i izvodi niske trikove da pridobije pažnju. Načini privlačenja pažnje kao što je igranje na kartu izgleda i seksepila, poticanje muškarca da pokaže svoje prave osjećaje i slično, mogu upaliti, ali muškarce jače privlači nevin izgled, nesebičnost i otvorenost.

Ne glumite laku ženu da bi mu se svidjeli i nikako se nemojte prema njemu ponašati kao da je jedini muškarac na zemlji. Takvim ponašanjem na podsvjesnoj razini snižujete svoj socijalni status, a time i svoju sliku u njegovim očima. Ako mislite da ćete ga jače privući izigravajući „mušku fantaziju" razmislite dvaput. Nikad nećete uspjeti ako tražite odobravanje željenog muškarca kroz seks. Budite ono što jeste.

Četvrta pogreška: Nemojte mu prerano priznati svoje osjećaje

Još jedna česta pogreška koju žene čine je prerano otkrivanje svojih osjećaja. 
Privlačni, uspješni samci su rijetkost i dobivaju mnogo pažnje od žena. Večina žena to ne primjećuje, ali takvim muškarcima žene stalno prilaze. I pogodite što? Takvi muškarci su bili s mnogo žena.

Imaju iskustva i znaju što mogu očekivati. Najbrže čete takvog muškarca otjerati od sebe ako mu već na drugom spoju kažete kako vam se jako jako sviđa. 
To im signalizira da je riječ o stereotipu žene koja odmah želi vezu i traži muškarca koji će ispuniti njezin život. Nemojte raditi tu pogrešku, opustite se, ima mnogo boljih načina da zavedete muškarca.

Peta pogreška: Krivo čitate signale koje vam muškarac šalje

Muškarci stalno komuniciraju kako se osječaju prema ženama i otkrivaju tajne o sebi. Žene često ne prepoznaju te signale ili ne prepoznaju njihovo značenje.

Signali koje muškarci šalju možemo podijeliti na 4 razine:
1. Socijalna- Pokazuje koliko je stabilan u životu, siguran u sebe i izravan
2. Emocionalna- Je li emocionalno dostupan
3. Psihička- Privlačite li ga i na koji način
4. Stanje zaljubljenosti- Koliko su otvoreni za izgradnju veze u budućnosti


Muškarci potpuno nesvjesno šalju te signale. Odlična vjest za žene, muškarci nam sami mogu pomoći. Naučite prepoznavati te signale da pronađete onog pravog.

Šesta pogreška: Očekujete da vas veza učini sretnom

Ne očekujte da vam muškarac ispuni život i učini vas sretnom. Ljudi se međusobno čine sretnima, a to se odnosi na obitelj, prijateljstvo pa u konačnici i na vezu. To ne znači da morate glumiti ženu u nevolji i tražiti muškarca koji će vas zaštititi, nema bržeg načina da ga otjerate od sebe. To ima suprotan učinak na mišljenje koje želite stvoriti o sebi.
Introspektivna motivacija je mnogo učinkovitija od vanjske. Morate spontano pokazati muškarcu da trebate pažnju i dopustiti da vrijeme učini svoje.

Sedma pogreška: Pokušati ga uvjeriti da vas zavoli

Što žene rade kad upoznaju muškarca koji im se stvarno sviđa, ali on jednostavno nije dovoljno ozbiljan i zainteresiran?
Naravno, pokušavaju učiniti sve da promijene njihove osjećaje. Kad se radi o privlačnoti nikad nečete promijeniti muškarčeve osjećaje. Logikom i uvjeravanjem ne možete ga privući . Nevjerojatno je da baš muškarci koji ako ne osjete privlačnost prema ženi nema načina da ga logikom zadržite, a baš su oni ti koji inzistiraju na zavođenju žena kupujući im poklone i djeleči komplimente.

Sedma pogreška: Ne znate kako reagirati u određenim situacijama

Muškarac ima jasnu sliku o onome što traži kod žene. I ne mislim samo na seks. I teško je povjerovati, ali ako ste na spoju s muškarcem on već ima jasnu sliku o onome što želi od vas. 
Ako ne znate kako raspoznati njegove signale i dokučiti što on želi nego samo sjedite flertujete, trepćete okicama i iskušavate stvari koje mislite da će ga privući, ne trudite se. Ne znate li kako se ponašati u određenim situacijama sve čete upropastiti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika