27.03.2009. / 12:32

Autor: Katarina Zorić

Živahan iza rešetaka: Zagorec investira u golf terene u Turopolju

Zlatan Juras, jedan od aktivnih igrača golfa, novu regulativu o golfu proglasio je "zakonom protiv golfa" jer, kako je rekao, predviđa prije svega apartmanizaciju korisnu građevinskom lobiju

Vladimir Zagorec i lokalni HDZ-ovac žele graditi golf terene kod Velike GoriceVladimir Zagorec i lokalni HDZ-ovac žele graditi golf terene kod Velike GoriceUmirovljeni general Vladimir Zagorec investitor je izgradnje golf terena nedaleko od Velike Gorice, ustvrdila je Senka Gjurašin, jedna od vlasnica vinograda na velikogoričkom području.

"Investitor je general Zagorec, ali projekt zasad stoji. No, tri su privatne tvrtke, od kojih je jedna, Matra, u vlasništvu lokalnog HDZ-ovca Ivana Matkovića, prema sudskom registru i dalje aktivne.

Uz potporu mjesnih odbora i bez javne rasprave te prilagođenom izmjenom prostornih planova tvrtke su namjerile 127 hektara poljoprivredne zemlje u vlasništvu 200 obitelji oduzeti. Karta s ucrtanim planovima napravljena je u Australiji", izjavila je Senka Gjurašin na okruglom stolu Nacionalnog foruma za prostor koji okuplja mrežu civilnih udruga i neovisnih stručnjaka sa zahtjevom pred Ustavnim sudom za ukidanje Zakona o golfu te Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Napomenula je i da se u neposrednoj blizini nalazi šumsko zemljište koje bi država lako mogla staviti u funkciju graditelja, piše Novi list. Naime, aktualni Zakon obavezuje državu ili lokalnu uprava da na zahtjev investitora bez provedbe javnog natječaja proda 30 posto svog zemljišta, dok investitor još dobiva pravo izvlaštenja 20 posto poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu manjih zemljovlasnika koji su na trasi budućeg golf terena. Podsjetimo, država je proglasila golf interesom RH.

Zlatan Juras, jedan od aktivnih igrača golfa, novu regulativu o golfu proglasio je "zakonom protiv golfa" jer, kako je rekao, predviđa prije svega apartmanizaciju korisnu građevinskom lobiju. Ustvrdio je da je interes za razvoj golfa izlika za gradnju koja je opravdana tobožnjom neisplativošću terena bez objekata.

"U svijetu je golf teren bez vila uobičajen, a prihodi i profit ovise, kao i u svakom biznisu, o menadžmentu i načinu upravljanja", naglasio je Juras. Nacionalni forum očekuje da će manjkavi zakon prije ili kasnije biti ukinut.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika