29.03.2009. / 18:39

Autor: Katarina Zorić

Incident na izborima u Crnoj Gori: Đukanovićev predstavnik napao oporbenog kandidata

Promatrači Centra za monitoring priopćili su da je na biračkom mjestu gdje je glasao Medojević, član biračkog odbora Nikola Jovović verbalno i fizički nasrnuo na Medojevića, čime je povrijeđeno njegovo biračko pravo

Nebojša Medojević nakon glasovanja i incidenta; Foto: B92Nebojša Medojević nakon glasovanja i incidenta; Foto: B92Na prijevremenim parlamentarnim izborima koji se danas održavaju u Crnoj Gori, dogodio se incident. Naime, u Podgorici je na predsjednika Pokreta za promjene (PZP) Nebojšu Medojevića prilikom glasovanja nasrnuo član biračkog odbora, inače predstavnik DPS-a koji predvodi aktualni premijer Mlo Đukanović, javljaju crnogorski i srbijanski mediji.

"Počeo me vrijeđati i prijetiti, govoriti da će DPS sigurno pobijediti. Ja sam mu odgovorio da smo zdravo, da se vidimo poslije izbora. On je onda krenuo prema meni, prijetio da će polomiti, da će likvidirati", prenosi Medojevićevu izjavu B92.

"Ja sam se vratio da zaštitim sebe i svoju suprugu, međutim, između nas se stvorio određeni broj ljudi, bilo je mnogo svjedoka, najmanje 50 ljudi, tako da nije došlo do fizičkog kontakta. Incident je prijavljen državnoj i općinskoj izbornoj komisiji, policiji i nevladinim organizacijama koje promatraju”, izjavio je Medojević.

Promatrači Centra za monitoring priopćili su da je na biračkom mjestu gdje je glasao Medojević, član biračkog odbora Nikola Jovović verbalno i fizički nasrnuo na Medojevića, čime je povrijeđeno njegovo biračko pravo.

Uz ovaj, nisu zabilježeni drugi incidenti. Izbori prolaze u znaku relativno slabog odaziva birača. Do 13 i 30 glasovalo je oko 30 posto birača.

Prema svim istraživanjivanjima koalicija "Za europsku Crnu Goru" koju predvodi Milo Đukanovic ponovo će imati apsolutnu vlast, dok za njima kaskaju Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokracija i Pokret za promjene.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika