30.03.2009. / 09:54

Autor: Katarina Zorić

Vještak na suđenju Glavašu: Krnjak glumi da je bolestan?

Suđenje se već šest puta odgađa zbog Krnjakove bolesti. Najprije je imao problema s mokraćnim kanalom, a na posljednjem je ročištu otišao u bolnicu zbog srčanih tegoba

Nagađa se da bi presuda mogla biti izrečena u roku od tjedan dana   Nagađa se da bi presuda mogla biti izrečena u roku od tjedan dana Nakon šest odgoda u mjesec dana, danas bi se konačno trebalo nastaviti suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine u Osijeku 1991, koje je ušlo u završnu fazu. Liječnik vještak danas će dati mišljenje o tome je li drugooptuženi Ivica Krnjak sposoban za nastavak suđenja.

U pet je navrata odgodio suđenje zbog problema s mokraćnim kanalom, a na posljednjem je ročištu otišao u bolnicu zbog srčanih tegoba. No, sud je u međuvremenu od liječnika dobio nalaze koji ne ukazuju na teže zdravstvene probleme, pa je sudac Željko Horvatović po prvi put otvoreno posumnjao u Krnjakovu namjeru.

Naime, suđenje se već šest puta odgađa zbog Krnjakove bolesti. Najprije je imao problema s mokraćnim kanalom, a na posljednjem je ročištu otišao u bolnicu zbog srčanih tegoba. Međutim, sud je u međuvremenu od liječnika dobio nalaze koji ne ukazuju na teže zdravstvene probleme, pa je sudsko vijeće na čelu sa sucem Željkom Horvatovićem po prvi put otvoreno posumnjao u Krnjakovu namjeru.

Na suđenju su izvedeni svi dokazi,a preostale su još samo obrane optuženika i završne riječi njihovih branitelja i tužitelja. Budući da je Krnjak najavio da neće doći na suđenje, sud je obavijestio i ostale optuženike da ne dolaze na raspravu kako ne bi imali nepotrebne troškove dolaska iz Osijeka u Zagreb.

Nakon što obrana i tužiteljstvo iznesu završne riječi, nagađa se da bi presuda mogla biti izrečena u roku od tjedan dana.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika