02.04.2009. / 16:19

Autor: Katarina Zorić

Mesić: Sloveniji nudimo sporazum o pristupu otvorenom moru

Mesić je pojasnio kako pri tome misli da se Sloveniji omogući neometani prolazak kroz hrvatske teritorijalne vode do otvorenog mora

mesić smatra da spor trebaju riješavati suci, a ne političarimesić smatra da spor trebaju riješavati suci, a ne političariHrvatska će ustrajati na nužnosti rješavanja graničnog spora sa Slovenijom pravnim putem, izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u današnjem je razgovoru za prvi program Austrijskog radija. Kako prenosi Dnevnik, Mesić je Sloveniji ponudio sporazum o pristupu otvorenom moru što je zahtjev Ljubljane od samoga početka graničnog spora.

Mesić je pojasnio kako pri tome misli da se Sloveniji omogući neometani prolazak kroz hrvatske teritorijalne vode do otvorenog mora. Međutim, Slovenci navode kako oni i sada imaju tu mogućnost, što je u skladu s međunarodnim pravom.

"Političari ne trebaju crtati granice, to nije uspjelo ni hrvatskim ni slovenskim političarima. Spor se treba predati u ruke sudstva", istaknuo je Mesić.

Slovenski mediji prenose Mesićeve izjave uz komentar kako im se nudi ono što već imaju, dok dužnosnici navode da će i dalje ustrajati pri pri neposrednom izlazu na otvoreno more.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika