21.04.2009. / 10:22

Autor: Katarina Zorić

Todorić nema za pivo: Osječkoj pivovari duguje više od tri milijuna kuna

Potraživanja Osječke pivovare iznose danas 24 milijuna kuna, a na 17 milijuna tvrtka je već morala platiti PDV i trošarine

Todoriću je Osječka pivovara obustavila isporuku svojih proizvoda do daljnjegaTodoriću je Osječka pivovara obustavila isporuku svojih proizvoda do daljnjegaBudući da su potraživanja Osječke pivovare prema Konzumu premašila iznos od tri milijuna kuna, ta je kompanija odlučila obustaviti daljnju isporuku svojih proizvoda najvećem trgovačkom lancu u Hrvatskoj.

"Prije deset dana upozorio sam Konzum da ću im morati zaustaviti isporuku robe ako u roku osam dana ne plate dospjela potraživanja, od kojih su neka starija od četiri mjeseca. Potražujemo i oko dva milijuna kuna koja još nisu došla na naplatu. Svjesni smo da takva odluka može biti bolna jer je u pitanju velikih broj prodajnih mjesta, ali više ne možemo raditi na taj način. Takva dva, tri partnera mogu na osvesti u stečaj", istaknuo je za Business.hr predsjednik Uprave i većinski vlasnik Osječke pivovare Ivan Komak.

On želi da takva odluka kompanije bude zapravo primjer i drugim proizvođačima čiji je opstanak postao upitan zbog dugih odgoda plaćanja. Kako je pojasnio, potraživanja Osječke pivovare iznose danas 24 milijuna kuna, a na 17 milijuna tvrtka je već morala platiti PDV i trošarine. Komak napominje da manje tvrtke ne mogu podnijeti tako duge odgode plaćanja kao njihovi jači konkurenti pa i nemaju izbora u borbi za opstanak.

Unatoč poteškoćama u poslovanju, Osječka pivovara planira i uvođenje novosti pa bi se tako od 1. svibnja na tržištu trebala naći nova boca od pola litre i nosiljka s novom etiketom koja će sadržavati obilježja Slavonije i Baranje. Naime, pivovara je u ponedjeljak na skupštini dioničara promijenila ime pa se više ne zove Pivovara d.d. Osijek nego Osječka pivovara d.d.

Vezane vijesti

Seksizam u pivskoj industriji

Seksizam u pivskoj industriji

Na televiziji se između ostalih reklama za pivo pojavljuju i one Osječke pivovare, a udruga B.a.b.e. pozvala je potrošače na bojkot proizvoda zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika