27.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

AUSTRALIJA

AUSTRALIJA NEĆE PRIZNATI ''JEDI'' RELIGIJU IAKO BI PO SLOVU ZAKONA MORALA

AUSTRALIJA NEĆE PRIZNATI ‘’JEDI’’ RELIGIJU IAKO BI PO SLOVU ZAKONA MORALA

Iako se tijekom prošlogodišnjeg popisa stanovništva 70.509 Australaca vjerski se opredijelilo kao pripadnici izmišljene ‘’Jedi’’ religije, poznate iz serije filmova ‘’ Ratovi zvijezda’’, australska vlada im neće priznati status religijske zajednice, iako bi po slovu zakona to morala. Naime, prema australskom zakonu službena religija postaje svaka ona koja okupi 10.000 sljedbenika, ali je zavod za statistiku ‘’Jedi vjernike’’ svrstao pod neopredijeljene, objasnivši da je njihovo izjašnjavanje posljedica šale koju su prije popisa pokrenuli zaljubljenici u kultne Lucasove filmove. Iz zavoda su poručili da kazna za lažno upisane podatke u popisu iznosi 1000 australskih dolara (oko 550 eura), ali nisu se izjasnili hoće li kažnjavati ‘’Jedi vjernike’’.
Unatoč respektabilnih 0.37% ‘’Jedija’’ od ukupno 19 milijuna stanovnika ove države, najbrojnija religija u Australiji i nadalje ostaje kršćanstvo sa oko 12.8 milijuna vjernika.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika