08.05.2009. / 08:00

Autor: Andrea Belin

Napravite sami: 4 najvažnije prirodne maske za lice

Koži je, bez obzira koje je godišnje doba, potrebno vratiti sjaj i zdrav izgled. Međutim, da bi ona izgledala besprijekorno, ne morate trošiti ogromne svote novca na skupocjene preparate. Dovoljno je da znate nekoliko recepata iz bakine kuhinje. Vjerovali ili ne, i neke poznate zvijezde vode borbu s prištićima i aknama, primjerice Cameron Diaz

Prirodne maske najzdravije su za kožuPrirodne maske najzdravije su za kožuSvaki tip kože, njeguje se drugačije. Bez obzira je li ona suha, masna ili mješovita, koži je potrebna vlaga.
Primjerice suhoj koži odgovaraju kreme i maske s vitaminom F. Vitamin F čine nezasićene masne kiseline koje naš organizam, na žalost, ne proizvodi.

Nedostatkom ovog vitamina koža se još više suši. Masnoj koži nedostaje vitamina B, B1, B2, B5, B6, B12. Oni reguliraju proces lučenja masti. Poželjno je da na preparatu piše da sadrži bakar, magnezij, kalcij i cink. Ako ste strastveni pušač, potražite kozmetiku na bazi kisika.

Osvježite lice

Ova maska stavlja se na cijelo lice ili područje oko očiju. Usitnite svježi krastavac. Ako imate suhu kožu, dodajte malo maslinovog ulja ili ulja od sjemenki grožđa. Ako imate kožu prepunu mrlja, pomiješate krastavac s jednom žlicom kiselog vrhnja. Nanesite smjesu na lice, držite 15 minuta i isperite mlakom vodom. Da bi vaša koža bila glatka i sjajna, napravite piling. Usitnite polovicu jedne jabuke i pomiješate žlicu ulja i meda. Ostavite na licu 10 do15 minuta i isperite toplom vodom. Odmah zatim nanesite na lice hranljivu ili hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože..

Oslobodite se mrlja

Ova maska će vam odlično poslužiti protiv mrlja, neravnomjerne pigmentacije i bora. Odlična je za masnu kožu. Dobro operite limun, izribajte žličicu njegove korice, dodajte jednu žličicu zobenih pahuljica, jedan žumanjak, žlicu meda i mlijeka. Dobivenu smjesu nanesite na lice. Držite 10 do 15 minuta.

Za suhu kožu

Maska za suhu kožu mora sadržavati puno vitamina. Pomiješate žlicu pšeničnih klica i dvije žlice maslinovog ulja. Pažljivo ujednačite smjesu i držite na licu 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Rješite se bora

Ova maska pomaže da se "ispeglaju" bore oko očiju i istovremeno poboljšava boju lica. Korisna je za svaki tip kože. Pola veće banane zgnječite vilicom, dodajte jednu žlicu slatkog vrhnja sa što manje masnoće i jednu žlicu meda. Dobro izmiješate mikserom. Nanesite na lice i dekolte, ostavite da stoji 15 do 20 minuta i isperite toplom vodom.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika