13.05.2009. / 11:07

Autor: Hina

Gay is ok: Skupština države New York odobrila homoseksualni brak

Skupština američke savezne države New York odobrila je u utorak nacrt zakona kojim se legalizira homoseksualni brak s 89 glasova za i 52 protiv, ali bi taj dokument mogao naići na veće protivljenje u senatu

Gay parovi će uskoro moći ozakoniti svoju vezuGay parovi će uskoro moći ozakoniti svoju vezuNacrt zakona predstavio je polovicom travnja demokratski guverner David Paterson. Bio je praktički siguran da će ga skupština usvojiti jer su ti zastupnici već glasovali 2007. u korist legalizacije braka između dviju osoba istog spola.

Rasprave su u Albanyju, glavnom gradu američke savezne države New York, trajale gotovo pet sati, tijekom kojih su zastupnici u nekoliko navrata uputili apele senatu koji se mora izjasniti o tekstu sljedećih tjedana.

Pet američkih država legaliziralo je brak između dviju osoba istog spola, najnovija je Maine, na sjeveroistoku zemlje, 6. svibnja, nakon tri druge države na sjeveroistoku (Connecticut, Massachusetts i Vermont) te Iowe.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika