18.05.2009. / 21:30

Autor: Dean Sinovčić

Cannes 6. dan: U šokantnom filmu "Antikrist" Charlotte Gainsbourg odrezala vlastiti klitoris!

Film Larsa von Triera je, bez obzira na šokantne scene, izviždan, pa smo se nakon filma tulumarili sa Radom Šerbedžijom u povodu njegovog novog filma "Middle Men"

Rade Šerbedžija, filmski producent Andras Hamori i Lidija Udovički na partyju filma "Middle Men"Rade Šerbedžija, filmski producent Andras Hamori i Lidija Udovički na partyju filma "Middle Men"Lars von Trier je danski redatelj čije filmove obavezno zovu na najveće festivale, a u Cannesu je već pobijedio 2000. godine s filmom «Ples u tami» u kojem je glavnu ulogu glumila pjevačica Bjork. Ove godine došao je u Cannes sa filmom «Antikrist» u kojem glavne uloge glume Willem Dafoe i Charlotte Gainsbourg, filmom koji je šokirao scenama eksplicitnog nasilja nad spolnim organima za što je na kraju film izviždan. Što su to eksplicitne scene nasilja nad spolnim organima? E, pa nisam mogao pristojnije opisati scenu u kojoj Charlotte Gainsbourg sama sebi škarama odreže klitoris a krv pršti na sve strane. A to nije jedina takva scena!

Krenimo s radnjom filma. Dafoe i Gainsbourg glume bračni par kojima, dok se seksaju, njihovo malo dijete izađe iz krevetića, popne se na prozor, padne i pogine. Oni su u šoku, odnosi su im sve lošiji te stoga odlaze u drvenu kolibu u šumi kako bi se smirili i obnovili odnos pri čemu Dafoe funkcionira kao terapeut svoje žene. Iako se u početku čini da će se veza obnoviti, sve kreće naopako, te ona postaje nasilna prema njemu. Nakon jednog seksa uzima veliki komad drveta kojim raspali Dafoea po penisu, nakon čega ga natjera na seksualni vrhunac pri čemu on ejakulira krv, a ne spermu iz penisa. U strahu da će pobjeći od nje, ona mu svrdlom probuši potkoljenicu, zavuče željeznu šipku i na nju natakne kameni kotač. Na vrhuncu svega, odreže vlastiti klitoris. Publici se to nije ni malo dopalo, većina je izviždala film, a najnemilosrdniji novinar bio je britanski novinar koji je na službenoj konferenciji za novinare tražio od Larsa von Triera da objasni odnosno opravda svoj film, što je ovaj odbio.Willem Dafoe, Lars von Trier i Charlotte Gainsbourg, autori filma "Antikrist"Willem Dafoe, Lars von Trier i Charlotte Gainsbourg, autori filma "Antikrist"
Nakon tog šoka, prikazanog u nedjelju uvečer u Cannesu, bilo je potrebno malo opuštanja pa sam otišao na party za film «Middle Men» u kojem glumi i Rade Šerbedžija. Pored Šerbedžije, promociji u Cannesu su prisustvovali redatelj George Gall, poznat kao scenarist filmova «Ponoćna trka» i «Loši dečki», scenarist Andy Weiss koji je scenarij napisao prema događajima iz vlastitog života, te glumci Kevin Pollack, Giovanni Ribisi i Laura Ramsey. Film opisuje život Jacka Harrisa, jednog od pionira Internet trgovine koji se kroz svoje poslovanje upleo u mrežu narkomana, kriminalaca i porno glumica, a Šerbedžija u tom filmu glumi ruskog mafijaša Nikitu Sokoloffa.

Šerbedžija je na party u Cannesu došao izuzetno dobro raspoložen, u društvu Lidije Udovički, sestre njegove supruge Lenke, i bio je jako sretan što je u Cannesu susreo i glumicu Amandu Plummer s kojom je plesao tijekom noći. Kako se pročulo za dolazak Šerbedžije, tako se na partyju pojavilo jako puno gostiju iz ex-Jugoslavije, od Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink koji u Cannesu boravi na jahti, pa do Dalibora Matanića, koji je došla zbog svog kratkog filma «Tulm» koji će se prikazivati u službenog programu.Dolores Lambaša i Frano Lasić promoviraju se u CannesuDolores Lambaša i Frano Lasić promoviraju se u Cannesu

U Cannes je stiglo još Hrvata, pa sam se u ponedjeljak poslijepodne susreo sa Dolores Lambašom i Franom Lasićem koji su došli u Cannes kako bi na svaki mogući način promovirali svoj novi film «Vjera u anđele» što je za svaku pohvalu. Umjesto da sjede kod kuće i kukaju o sudbinama glumaca, otputovali su u Cannes da nešto učine i da se ispromoviraju. Uostalom, Frano Lasić je nekada glumio u europskim filmovima, zna kako se to radi, zna koliko je to dobar potez. Možda je za njega prekasno, ali sigurno nije za Dolorees Lambašu. Nikada ne znate koga možete upoznati u Cannesu.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika