25.05.2009. / 17:23

Autor: Kristina Gaćarić

Predizborna žurba: Bandić svečano otvorio još nedovršeni Plesni centar

Radovi na Plesnom centru biti će gotovi tek za nekoliko tjedana, a centar će s radom početi tek u jesen

Bandić je svečano otvorio Plesni centar koji još nije dovršen (D.K.)Bandić je svečano otvorio Plesni centar koji još nije dovršen (D.K.)Gradski ured za kulturu, sport i obrazovanje 25. svibnja sazvao je konferenciju za novinare kako bi im pokazali završne radove na prostoru Plesnog centra koji se nalazi na mjestu bivšeg kina Lika. Unatoč senzacionalistički sazvanoj novinarskoj konferenciji na kojoj su bili prisutni gradonačelnik Milan Bandić i Duško Ljuština, član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu, radovi na Plesnom centru još ni izbliza ne izgledaju kao da bi mogli biti gotovi.

Međutim, Saša Begović iz Studija 3LHD koji je projektirao Plesni centar rekao je da bi radovi mogli biti gotovi za dva tjedna, ali da će centar vjerojatno započeti s radom tek na jesen. Radovi na Plesnom centru započeli su prije šest godina i odavno su trebali biti gotovi ali kako je Begović istaknuo do toga nije došlo zbog problema sa statikom zgrade. Plesni centar se prostire na više od tisuću četvornih metara, ima tri plesna studija od kojih je najveći Studio 1 sa 150 pomičnih sjedala.

"Iznad predvorja se nalazi galerija na kojoj će biti smještena medijateka, prostor za sastanke i za plesače. Svlačionice su povezane s dvoranama, a bitno je što smo na katu sačuvali i uredili nekadašnje ljetno kino s 300 sjedala. U zgradi se nalazi kafić i uredi", objasni je Begović i istaknuo: "Dvorište ispred Plesnog centra bit će uređeno kao okupljalište i jedno je od rijetkih iličkih unutrašnjih dvorišta koje se u potpunosti uređuje".

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika