28.05.2009. / 13:11

Autor: Anamarija Kronast

Dolce i Gabbana duguju 1,12 milijardi eura poreza

Dug se stvorio kada su svoje brandove Dolce& BGabbana i D&G prebacili iz Italije u Luxembourg i prodali luksemburškoj holding tvrtki Gado Sl, a navodno nisu platili dovoljno poreza

Modni dvojac vjeruje kako je pravda na njihovoj straniModni dvojac vjeruje kako je pravda na njihovoj straniBez obzira koliko su njihove kreacije cijenjene i skupe, modnom dvojcu Dolce&Gabbana očito nikada dosta novaca za sve troškove. A čini se da su našli i prilično nepopularan način uštede: ne plaćaju porez!

Naime, ako je vjerovati talijanskim medijima, Domenico i Stefano još od 2004. godine dugu milijardu i 120 milijuna eura poreza. Dug se stvorio kada su svoje brandove Dolce& BGabbana i D&G prebacili iz Italije u Luxembourg i prodali luksemburškoj holding tvrtki Gado Sl.

Dakako, dizajneri tvrde da su zahtjevi talijanske vlade potpuno neutemeljeni jer oni tijekom prodaje tvrtke samima sebi nisu nikada isplatili milijardu eura nego svega 360 milijuna eura pa ne razumiju odakle toliki apetit za porezom.

-Riječ je o teoretskim računovodstvenim vježbama, a neo stvarnom rezultatu-kazali su u svoju obranu i nastavili-Taj viši oporezivi iznos je zapravo virtualna znamenka koja nikada nije sjela na naš račun pa ne vidimo zbog čega bismo na to trebali platiti porez. Kamo sreće da jest!-zaključili su dizajneri koji su svim svojim zaposlenicima poslali obavijest u kojoj stoji da nemaju nikakvog razloga za paniku.

S druge strane, pitanje je kako će se završiti ovaj modno-porezni rat jer je otprije poznato da u Italiji poreznici najviše kontroliraju upravo bogate i slavne.

Vezane vijesti

"Omogućiti objavu popisa poreznih dužnika"

"Omogućiti objavu popisa poreznih dužnika"

Hrvatski sabor jutros raspravlja o prijedlogu izmjena Općega poreznog zakona, kojim se omogućuje objava popisa poreznih dužnika. Razlozi izmjena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika