25.06.2009. / 09:52

Autor: Andrea Belin

6 najboljih začina za super seksualni život

U današnje vrijeme u mnogim knjigama možete pronaći recepte koji će vam pomoći da začinite svoj seksualni život. Isprobajte ih, neće vam biti žao

Razni su ljubavni afrodizijaciRazni su ljubavni afrodizijaciAfrodita, grčka božica ljubavi i plodnosti je prema predaji, imala čudotvorni pojas kojim je vezala ljubavnike. Zbog toga su i sva sredstva koja pobuđuju seksualnu želju nazvana po njoj. Među prvim afrodizijacima bili su čajevi i različite namirnice. U današnje vrijeme u mnogim knjigama možete pronaći recepte koji će vam pomoći da začinite svoj seksualni život...

1. Mozak
Koliko god vam to zvučalo neobično, mozak je najveći afrodizijak. Kako bi zadovoljili svoje seksualne potrebe, najprije ga moramo osloboditi od nepotrebnih informacija. Da bi to uspjeli morate poraditi na samopouzdanju. Promjenite boju kose i obucite izazovno donje rublje. Niste ni svjesni koliko će ovakve male promjene obogatiti seksualni život.

2. Mirisi
Prostor u kojem živite, hrana, kozmetika, svijeće neka budu na bazi vanilije ili pačulije. Vanilija pozitivno djeluje na živčani sustav i pobuđuje seksualnu želju, a pačulija također potiče seksualnu energiju.

3. Čokolada
Već je od prije poznato da je čokolada jedan od najvećih afrodizijaka. Sadrži feniletilamin i serotonin, a to su inače kemikalije koje u mozgu stvaraju osjećaj zadovoljstva. Uz sve to čokoladom se možete igrati i u krevetu. Ukoliko niste ljubitelj ove slastice, probajte sa šlagom ili medom.

4. Začini
Afrodizijksa svojstva imaju začini koje svakodnedno koristite, primjerice curry, ljuta paprika, različiti mexički umaci...Od njih se inače znojimo, a slične rezultate dati će i u krevetu. Ljuta hrana ubrzava i otkucaje srca.

5. Vino
Vino će vas također opustiti, naravno u umjerenim količinama. Jaša samopouzdanje, no pripazite jer vas velike količine vina mogu uspavati ,a avjerujemo da vam to nije cilj. Pjenušac ima slično djelovanje. Od različitih vrsta vina možete napraviti nekoliko zanimljivih koktela.

6. Bademi
Bademe se već dugi niz godina povezuje sa plodnošću, a točno je da bademi sadrže hranjive tvari koje poboljšavaju seksualni život. Sadrže i visoke razine minerala magnezija, fosfora i cinka, a pozanto je da cink stimulira libido kod muškaraca.

Na kraju nekoliko zanimljivih recepata...

Kamenice u pjenušcu
U tavi zagrijte malo maslaca i ljutiku propirjajte jednu minutu. Dodajte pjenušac te tekućinu koja se iscijedila iz školjki, estragon i začine. Sastojke kuhajte dok pola tekućine ne ispari. Dodajte meso kamenica i kuhajte na laganoj vatri otprilike dvije minute. Zatim žlicom vratite svaku školjku natrag u ljušturu. Ponovno pojačajte vatru i otopite maslac u umak. Dobivenim umakom prelijte kamenice, ukrasite svježim listićima peršina. Poslužite uz hrskavi kruh.

Delicija od bresaka
Presijecite breskvu na pola. Stavite breskve u dvije posude. Gore stavite kuglu sladoleda, dekorirajte sa trešnjama i likerom. Ostatak napunite šampanjcem i odmah poslužite.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika