29.06.2009. / 10:55

Autor: Anamarija Kronast

Druga autopsija: Tablete u želucu, slomljena rebra i 4 rane od igle pored srca

Bokovi, bedra i ramena su mu bili izranjavani ubodima igala jer je posljednjih nekoliko godina najmanje tri puta dnevno intravenozno dobivao sredstva protiv bolova

Ni rezultati druge autopsije na tijelu Michaela Jacksona nisu pomogli u rasvjetljavanju njegove smrti.
Podsjetimo, novu je obdukciju naručila njegova obitelj koja nije bila zadovoljna rezultatima prve autopsije pa su odlučili angažirati nezavisnog stručnjaka.

No, ni rezultati druge ne djeluju nimalo bolje. Konkretno, ispada da je Michael doista bio "hodajući kostur", da je uistinu rijetko jeo bilo kakvu hranu, a želudac mu je bio pun različitih tableta.

Bokovi, bedra i ramena su mu bili izranjavani ubodima igala jer je posljednjih nekoliko godina najmanje tri puta dnevno intravenozno dobivao sredstva protiv bolova.

Dakako, našli su i brojne ožiljke koji su posljedica čak 13 estetskih operacija.

Na opće loše stanje organizma dodatno je utjecala i činjenica da je na 175 centimetara visine imao zastrašujućih 44 kilograma.

Gotovo je izgubio svu kosu, a u trenutku smrti nosio je periku.

Iznad lijevog uha bio je potpuno ćelav, a pretpostavlja se da je to posljedica prometne nesreće iz 1984. godine kada mu se auto zapalio tijekom snimanja kampanje za Pepsi.

Dakako, liječnici su našli i nekoliko polomljenih rebara, što je logična posljedica nasilnog pokušaja oživljavanja. A pored srca su našli tragove 4 uboda igle, pretpostavlja se da su mu to ožiljci od ubrizgavanja adrenalina koji je trebao pomoći da srce ponovno počne kucati. Tri su uboda ušla u srce, no četvrti puta su promašili.

Autopsija je pokazala i neobjašnjive modrice na koljenima i cjevanicama.

Lice mu je potpuno bilo prekriveno borama i ožiljcima od operacija, a nosne kosti gotovo uopće nije bilo.

Nakon autopsije mnoge su oči ponovno bile uprte u Michaelovog osobnog liječnika, kardiologa dr. Conrada Murraya, a izvor blizak obitelji medijima je kazao:
"Obitelj će mu biti šokirana kada dobiju rezultate druge obdukcije, bio je u stravičnom stanju. Kost i koža, gotovo ćelav i želuca punog tableta, to je ono što je ostalo od kralja popa. Nitko ne razumije kako mu njegov osobni liječnik nije pokušavao pomoći, bilo je jasno da je u samodestrktivnoj fazi i da vapi za pomoć."

Najstrašnije od svega jest da su doktori ustanovili kako se sasvim dobro oporavljao od raka kože, bolesti s kojom se dugo mučio.

Ipak, šuška se kako je Michaelova obitelj izuzetno ljuta na njegovog liječnika te da pripremjau tužbu kojom će tražiti ogromnu odštetu jer pokušavaju dokazati da u trenu kada je pjevaču pozlilo nije dobro reagirao.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika