01.07.2009. / 22:53

Autor: Anamarija Kronast

Video/Progovorila djevojčica koja je preživjela pad Airbusa: Čula sam glasove, ali nisam nikog vidjela

Spasioci su ju našli kako se drži za krhotine srušenog aviona. Kada su došli u njezinu bliznu bila je toliko slaba i iscrpljena da se jedva uspjela prihvatiti za kolut za spasavanje koji su joj dobacili

Baya Bakari trenutačno je u bolnici u YemenuBaya Bakari trenutačno je u bolnici u YemenuBaya Bakari, djevojčica koja je samo čudom preživjela pad Airbusa koji se srušio u Indijski ocean, ispričala je svom ocu zastrašujuće detalje o padu zrakoplova. Naime, curica koja se trenutačno nalazi u bolnici u Yemenu ocu je kazala kako je je bila izbačena u ocean, te kako je vidjela da njezin avion tone.

Čula je, veli, glasove oko sebe, no nikoga nije vidjela. Spasioci su ju našli kako se drži za krhotine srušenog aviona. Kada su došli u njezinu bliznu bila je toliko slaba i iscrpljena da se jedva uspjela prihvatiti za kolut za spasavanje koji su joj dobacili. Odmah su doplivali do nje i izvukli ju iz vode.

Još je veće čudo što djevojčica, za koju još nije ustanovljeno ima li 12 ili 14 godina, zapravo ne zna plivati.

Bakari Baya zrakoplovom je iz Francuske išla u posjet majci na Komori, a stručnjaci vjeruju da je ona ispala iz zrakoplova nakon što se on raspao. "Ništa nije osjetila. Čula je ljude oko nje kako govore, ali zbog mraka nije ništa vidjela", izjavio je njezin otac, ističući kako se borila punih 12 sati s velikim valovima, na olupini koju je uhvatila.

Prema pisanju stranih medija, djevojčica je u bolnici došla svijesti, te je počela i govoriti. Francuske vlasti objavile su danas kako je na mjestu pada airbusa Yemenia Aira pronađena jedna crna kutija. U međuvremenu je kutija izvučena iz vode i čekaju se rezultati istrage.

Službenici zrakoplovne kompanije Yemenia Aira izjavili su kako se zrakoplov srušio sat vremena prije slijetanja, a komorske vlasti tvrde da se srušio kad se približavao zračnoj luci u Hahayai.
Vjeruje se kako je jedan od razloga ove nesreće moglo biti loše vrijeme i vjetar koji je puhao oko 60 kilometara na sat. Većina poginulih putnika su državljani Komorija uz koje je smrtno stradalo i 66 francuskih državljana.

Vezane vijesti

Japansko stanovništvo smanjit će se za trećinu do 2060.

Japansko stanovništvo smanjit će se za trećinu do 2060.

Stanovništvo Japana smanjit će se za 32,3 posto između 2010. i 2060. s obzirom na slabi natalitet, a osobe starije od 65 godina činit će tada gotovo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika