07.07.2009. / 11:24

Autor: Tamara Janušić

The September Issue: Istinita priča o Anni Wintour

Nakon niza dokumentarnih filmova o modnim dizajnerima kao što su oni o Karlu Lagerfeldu i Valentinu koji su se kod nas mogli vidjeti samo u kinu Europa, na veliko platno dolazi još jedan koji nije poslastica samo za modne fanatike

Anna WintourAnna WintourSrpanjski broj Voguea iz 2007. težio je skoro oko kilogram i to je bio najdeblji broj magazina koji je ikada objavljen, a film R.J. Cutlera govori o glavnoj urednici američkog Voguea, Anni Wintour i njenom timu urednika koji stvarali to izdanje i vladali svijetom mode. Nastao je nakon devet mjeseci gotovo svakodnevnih snimanja.

Nakon niza dokumentarnih filmova o modnim dizajnerima kao što su oni o Karlu Lagerfeldu i Valentinu koji su se kod nas mogli vidjeti samo u kinu Europa, na veliko platno dolazi još jedan koji nije poslastica samo za modne fanatike već i za ljude koji žele bolje upoznati opasnu Annu Wintour.

Opasnom ju je opisala Lauren Weisberger u knjizi Vrag nosi Pradu, kao zločestu šeficu Mirandu Priestly, a u filmu ju utjelovljuje Meryl Streep.

Film "The September Issue" je na stranici IMDB, najopširnijoj svjetskoj stranici filmova ocijenjen s 9.2 od 10 bodova, što puno govori o kvaliteti fima.
Britanski Guardian ga je opisao kao film koji će vas zalijepiti za stolicu, a već je pokupio i pet nagrada od čega dvije na Sundance festivalu.

Ovaj film kraljicu bob frizure i crnih Chanel naočala želi što vjernije prikazati, u pravom svjetlu koje bi, ako je suditi prema dosadašnjim glasinama, različito od onog iz igrane verzije filma.Sa snimanja filmaSa snimanja filma

Pa tako evo i malo pikanterija iz filma:
Anna Wintor ne voli crnu boju, Stefana Pilatija, ali voli Olivera Theyskenesa i Ninu Ricci, te njih promovira. Istina je da terorizira svoje asistentice i diktira što je in.
Anna je htjela da Andre Leon Talley njezin najbolji prijatelj i jedan od urednika u Vogueu bude zdraviji, pa se on morao upisati na tenis.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika