03.08.2009. / 08:53

Autor: Hrvoje Šimičević

Kosor je nije voljela: Majica živopisnog natpisa na aukciji, cijena raste iz sata u sat

Novac koji dobije Cvirn će uplatit u humanitarne svrhe i to na žiro-račun Udruge za promicanje humanih vrijednosti »Svjetlo života«, koja provodi emocionalnu i psihičku potporu djece bez adekvatne roditeljske skrbi

Majica koja je prvotno sadržavala prigodnu poruku za bivše administracije Georgea Busha i njegovog prijatelja Tonya Blaira, a pukim je slučajem završila na sjednici hrvatske vlade - pa se u njoj prepoznala Jadranka Kosor - prodaje se na aukciji. Naime, isti taj natpis na majici 'I don't need sex, the goverment fucks me every day' koji je kamermana Ivana Cvirna koštao posla, i to jer RTL ima živahan 'poslovni' refleks, prodaje se na portalu aukcije.hr.

Novac koji dobije Cvirn će uplatit u humanitarne svrhe i to na žiro-račun Udruge za promicanje humanih vrijednosti »Svjetlo života«, koja provodi emocionalnu i psihičku potporu djece bez adekvatne roditeljske skrbi.

"Na dobrotvornoj aukciji nudim majicu koju sam nosio na radnom zadatku kao snimatelj na sjednici Hrvatske vlade 30. srpnja 2009. godine. Natpis na engleskom na dotičnoj majici uzrokovao je negodovanje članova Vlade. Majica je kupljena u SAD-u, a prvi se put majica pojavila na tržištu u Velikoj Britaniji, još 2007. godine. U svakom slučaju, nakon tog događaja moja je tvrtka izgubila ugovor s TV kućom. Odlučio sam prodati majicu putem aukcije.hr, a cjelokupni izlicitirani iznos pokloniti onima kojima su ta sredstva potrebnija nego meni. Majicu ću osobno uručiti kupcu, a aukcije.hr će trenutačno najpoznatiju majicu u Hrvatskoj uokviriti, kako bi se što bolje očuvala za buduća vremena, te opomenu kako sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena", poruka je Ivana Cvirna.

Aukcija je otvorena tijekom jučerašnjeg dana, a završiti će 12 kolovoza u 20 sati. Da već ima zainteresiranih, pokazuje podatak kako je u samo dva sata od otvaranja licitacije ponuđeno 435 kuna.

Inače, na portalu aukcije.hr u međuvremenu je istaknuto i nekoliko drugih ponuda majica s istim natpisom, i to sa svim brojevima i veličinama.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika