03.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ČEŠKA

ČESI ZAMJERILI HAVELU PREMALU SUĆUT ZA POPLAVLJENE


Praški konzervativni dnevnik Lidove noviny objavio je rezultate ankete prema kojoj čak 76.6 posto ljudi smatra da češki predsjednik Vaclav Havel svojim ponašanjem za vrijeme nedavnih poplava nije ispunio očekivanja građana. Iako su Česi tradicionalno skloni Havelu kao bivšem disidentu i karizmatskom predsjedniku, ovaj puta mu nisu oprostili što je bio na odmoru u svojoj vili u Portugalu dok je poplava u Češkoj uzimala sve više maha. U zemlju se vratio tek kad je razina Vltave u Pragu dosegla kulminaciju i kad je veliki dio grada već bio poplavljen, uključujući i metro.
Njegova kasnija akcija traženja pomoći od stranih državnika, pa ni njegov osobni novčani prilog iz Zaklade obitelji Havel za pomoć poplavljenima, nisu mogle izbrisati nepovoljan dojam. Tako će Havel kraj svog drugog mandata (siječanj 2003.) dočekati s lošom ocjenom i ostati zapamćen, pored ostalog, i kao predsjednik koji svoj osobni komoditet nije odmah stavio ispred nacionalne katastrofe.

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika