09.08.2009. / 13:30

Autor: Boris Bilas

Bandić se 'hvali' skupocjenim satom vrijednim 50.000 kuna

Zagrebački gradonačelnik ima plaću od oko 15 tisuća kuna,a samo dva navedena sata vrijede zajedno 150.000 kuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nosi sat vrijedan 50.000 kuna koji, čini se, nije prijavio u imovinskoj kartici jer u njoj piše da ima sedam satova, pojedinačno vrijednih do 10.000 kuna, piše Jutarnji list.

Bandić ovo ljeto stalno nosi sat legendarne marke IWC Schaffhausen. Riječ je o modelu Portuguese automatic s crnim remenom od krokodilske kože. Bandić je već uhvaćen sa satom marke Piaget vrijednim oko 100.000 kuna, a kad su ga novinari pitali je li ga prijavio u imovinskoj kartici, odgovorio je: "Donesite mi 40.000 kuna i dat ću vam ga. Imam ga već devet godina i uredno je prijavljen".

U povjerenstvu za sukob interesa kažu da su već nekoliko puta, s obzirom na napise u medijima, tražili očitovanje od gradonačelnika Bandića, ali on im je svaki put odgovorio da nema promjena njegove imovine.

Kako izgleda Bandić je drugi hrvatski političar koji je "slab" na skupocjene satove. Afera o satovima bivšeg premijera Ive Sanadera već je odavno poznata, pa bi bilo zanimljivo usporediti vrijednosti kolekcije satova ova dva političara. Međutim, važnije od usporedbe vrijednosti kolekcija, možda je pitanje odakle Bandiću ovako vrijedan sat.

Zagrebački gradonačelnik ima plaću od oko 15 tisuća kuna, samo dva gore navedena sata vrijede zajedno 150.000 kuna, dakle deset Bandićevih mjesečnih plaća. Zanimljivo je kako se Bandić u vrijeme izbijanje Sanaderove afere hvalio kako nosi reklamni, plastični, Dinamov sat. Izgleda kako je s odlaskom bivšeg premijera u političku mirovinu odlučio kako je vrijeme da netko drugi preuzme titulu najvećeg ljubitelja skupocjenih satova među političarima.Milan Bandić sa skupocjenim satom na ruci Foto:PixsellMilan Bandić sa skupocjenim satom na ruci Foto:Pixsell

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika