11.08.2009. / 14:21

Autor: Martina Čizmić

Modni svijet u problemima: Escada odlazi u stečaj?

Escada, koja zapošljava oko 2300 ljudi, u priopćenju za javnost zapisala je da će stečaj pokrenuti zbog prijeteće nelikvidnosti ulaganja

Escada je poznata po dizajnerskoj ženskoj odjeći i parfemimaEscada je poznata po dizajnerskoj ženskoj odjeći i parfemimaNakon što su neke ugledne dizajnerske kuće javno priznale da imaju problema u poslovanju i najavile proglašavanje bankrota ili pokretanje stečaja, čini se da će im se pridružiti i njemačka Escada.

Ta je ugledna dizajnerska kuća, poznata po ženskoj odjeći, najavila pokretanje stečaja ukoliko kreditori ne pristanu na reprogramiranje dugova i zamjenu za udio u vlasništvu.

Escada, koja zapošljava oko 2300 ljudi, u priopćenju za javnost zapisala je da će stečaj pokrenuti zbog prijeteće nelikvidnosti ulaganja. Rok za reprogramiranje duga istječe danas, a Escada je kreditorima ponudila 400 eura gotovine i deset dionica tvrke za svakih 1000 eura duga.

U tvrtki računaju da bi mogli izbjeći stečaj ukoliko barem 80 kreditora pristane na takvo reprogramiranje. Prema posljednjim informacijama na takav dogovor nije prihvatilo niti polovica kreditora.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika