11.08.2009. / 15:24

Autor: Andrea Belin

Kako pobijediti umor: 10 trikova za svjež izgled lica

Ujutro kada se pogledate u ogledalo, prvo što primjećujete su natečeni obrazi i crvenilo oko očiju? Nekoliko trikova koji ne oduzimaju puno vremena riješiti će sve vaše probleme...

Izbjegavajte tamne nijanse rumenilaIzbjegavajte tamne nijanse rumenilaU nekim danima neovisno je li riječ o mamurluku, bolesti ili neprospavanoj noći, izgledamo umorno. Osim što nismo privlačni sami sebi, komentari poput "kako loše izgledaš" ili "izgledaš umorno" dodatno nas živciraju. No, ne brinite i taj problem se da riješiti. Nudimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da sljedeći put i nakon nekoliko neprospavanih noći izgledate svježe i odmorno!

1. Kosu svežite u čvrsti visoki rep. Na taj način ćete zategnuti lice i ono će automatski izgledati svježije.

2. Ujutro kada se probudite, naizmjence se istruširajte hladnom i toplom vodom.

3. Ako vam oči izgledaju natečeno, prislonite na njih bilo koji hladan predmet, primjerice žlicu.

4. Ako se ni na koji način ne možete razbuditi, legnite ponovno na krevet (što vam neće teško pasti) ali tako da vam glava visi s ruba kreveta. Vjerujte nakon minutu osjećati ćete se odmorno.

5. Ako u večernjim satima niste mogli odoljeti hrani, a još k tome ste pojeli nešto jako masno, nemojte se čuditi kada se ujutro ne možete dići iz kreveta. Masna i jako začinjena hrana izaziva natečenost.

6. Onome tko se navikao spavati na trbuhu, ovaj trik će najmanje odgovarati. Međutim, ako ujutro želite izgledati odmorno, spavajte na leđima jer vam se u lice neće skupljati voda.

7. Ako ste uistinu jako natečeni da ne prepoznajete sami sebe u ogledalo, nanesite sjenilo na oči i to tako da svjetlijim tonovima naglasite unutarnje rubove.

8. Izbjegavajte jake pudere i rumenila tamnijih tonova jer ćete još više naglasiti crvenilo u očima.

9. U tim danima komentirajte blještavi nakit koji će vaše lice učiniti sjajnijim.

10. Odjenite odjeću svjetlijih nijansi jer ćete u tamnoj odjeći izgledati blijeđe.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika