11.08.2009. / 15:40

Autor: Hina

Na 3. Vukovar film festivalu 25 naslova u konkurenciji

Festival će se održavati na dvije lokacije - dunavskom šlepu te Ružičkinoj kući, a organizatori od ove godine najavljuju dunavsku scenarističku radionicu koja će se održavati u Ružičkinoj kući za vrijeme trajanja festivala

Dalibor MatanićDalibor MatanićNa trećem Vukovar film festivalu - festivalu podunavskih zemalja, koji se ove godine održava od 26. do 30. kolovoza, naći će se 25 naslova u konkurenciji te 15 naslova u popratnim programima.

Festival će se održavati na dvije lokacije - dunavskom šlepu te Ružičkinoj kući, a organizatori od ove godine najavljuju dunavsku scenarističku radionicu koja će se održavati u Ružičkinoj kući za vrijeme trajanja festivala.

Na festivalu će biti prikazan kratki film Dalibora Matanića "Tulum" te rumunjski kratki film "Megatron" koji je na prošlogodišnjem Cannskom festivalu osvojio Zlatnu palmu u svojoj kategoriji.

U "dugoj konkurenciji" tu je dobitnik tri Zlatne arene film "Metastaze" Branka Schmidta, a bit će prikazan i film Antonija Nuića "Kenjac", na Puli nagrađen za najbolji scenarij, kameru i glazbu.

Najavljen je i omnibus prikazan u službenoj selekciji Cannes film festivala "Priče iz zlatnog doba/ Amintiri din epoca de aur", koji je djelo pet redatelja. Film je nagrađen na nacionalnom Transillvania film festivalu.

Popratni program donosi pravu poslasticu za filmofile - novi filmu Kena Loacha "Tražeći Erica / Looking for Eric", u kojem naslovnom junaku, deziluzioniranom poštaru, u pomoć stiže - bivši nogometaš Eric Cantona.

Dokumentarni program nudi naslov prikazan na Berlin film festivalu "Put u Aziju / Trip to Asia" Thomasa Grubea, film o gostovanju Berlinske filharmonije u azijskim velegradima.

Novost od ove godine je i besplatan kamp na "vukovarskoj adi", a zainteresirani se trebaju javiti Turističkoj zajednici grada Vukovara.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika