14.08.2009. / 10:35

Autor: Ozren Podnar

Nedoumice na prvom spoju: Prepoznajte je li joj stalo

Tko bi rekao da osmijeh vaše pratilje, boja u licu i način na koji drži glavu može otkriti doživljava li vas kao mogućeg dečka, prijatelja ili vas se želi riješiti? Zahvaljujući portalu AskMen.com, prenosimo ključne savjete velikog poznavatelja najfinijih nijansi ljudskog ponašanja

Promatrajte njezine pokretePromatrajte njezine pokreteIskreno govoreći, katkad je muškarcu teško procijeniti je li njegova pratilja samo pristojna, ili je zainteresirana za njega. S vremenom se sve razjasni, no neki nemaju želje čekati.

Zato je tu priručnik Grega Hartleyja, bivšeg ispitivača specijalnih snaga Britanske vojske i autora knjige I Can Read You Like a Book (Čitam te kao knjigu), u kojoj poučava prepoznavanje poruka koje ljudi odašilju izrazima lica i kretnjama tijela.

Širenje zjenica
Kad je gledate u oči, poručuje Hartley, obratite pažnju na njene zjenice. Ženi koju muškarac privlači zjenice se šire, jer to omogućuje očima da upiju više svjetla i bolje vide ono što je pred njima. Alternativno tumačenje: možda je mračno. I tada se zjenice šire.

Rumeni obrazi
Crvenilo u obrazima katkad znači sram, no ako nije prisutan nikakav uobičajen povod za tu emociju, bit će da se radi o nečemu drugome: o seksualnom uzbuđenju.

Uzbuđenoj ženi krv se usmjerava što prema donjem dijelu tijela, što prema licu. Osim rumenila, provjerite jesu li joj malo nabrekle usne i očni kapci.

Poigravanje s kosom
Od pamtivijeka ženska kosa nosi ugled seksualnog simbola, a ona je to i danas. Po Hartleyju, ako se vaša pratilja počne igrati s kosom, namjerno ili nesvjesno poručuje vam da je zanimate.
Ako žena ima vrlo kratku kosu pa se nema s čime igrati, tada imate peh, jer ćete se morati osloniti na ostale znakove.

Naginjanje glave
Kad se žena osjeća osobito udobno s muškarcem, nagnut će glavu. Naginjanje u bilo kojem smjeru ukazuje na zanimanje za vas i na želju za doznavanjem više podataka, na idućem susretu.

Sinkronizirani pokreti
Ako je muškarac privlači, žena je sklonija oponašati njegove kretnje, nego muškarac u društvu žene koja se njemu sviđa.

Primjerice, ako se vi premjestite u stolici, i ona će se premjestiti u istom smjeru. Ako se nagnete, slijedit će vas. Ako često trepćete, i njena će se frekvencija treptanja ubrzati. Ako ispijete gutljaj pića, i ona će. Iskušajte je par puta, ali ne prenapadno.

Vezane vijesti

Foto: Candice Swanepoel

Foto: Candice Swanepoel

'Anđelica' Candice Swanepoel pozirala je u seksi photoshootingu za Victoria's Secret. Poznata južnoafrička manekenka u dosadašnjoj karijeri je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika