20.08.2009. / 19:15

Autor: Dean Sinovčić

'Kava s Rourkeom': Sjebao sam svoju karijeru

Na pitanje o ženi svog života odgovorio je «još tražim svoju fatalnu ženu»

Mickey Rourke (Foto: T. Smoljanović) Mickey Rourke (Foto: T. Smoljanović) Sa šeširom na glavi, neizbježnim sunčanim naočalama i prslukom odjevenim na gola prsa, Mickey Rourke pojavio se u četvrtak poslijepodne u Sarajevu na susretu s novinarima i gostima festivala nazvanom «Kava sa...». Kasnio je 35 minuta uz objašnjenje da ga sprečava prometna gužva, iako mu je hotel udaljen 300 metara od mjesta susreta, razgovor je trajao 25 minuta, kraće no kada se razgovaralo s drugim glumcima, ali sve mu je bilo oprošteno, naročito u trenucima kada je priznavao kako je sam upropastio svoju karijeru.

«Bio sam neodgovoran zbog čega 13 ili 14 godina nisam snimao, sjebao sam svoju karijeru. Vratio sam se s filmom 'Sin City' Roberta Rodrigueza, iako nisam vjerovao da ću dobiti priliku da se vratim. U Hollywoodu jedva dobiješ jednu šansu a ja sam dobio čak dvije. Grozno sam se osjećao, ali sport me naučio da se borim do kraja, da nisam mrtav», objasnio je Rourke koji je snimao neke filmove tijekom tih 13 ili 14 godina ali to su bili velikom većinom bezvrijedni filmovi. Kao bivši boksač ponašao se sportski, odnosno bio je uporan. «Stvarno sam sve sjebao, prije 15 godina govorio sam svima da me poljube u dupe, i te kako sam se sjebao», prisjetio se dana kada je bio slavan.

Prisjećajući se osamdesetih godina govorio je o svojim filmovima koji su ga proslavili, pa je tako za film «Barska mušica» rekao kako u to vrijeme nije pio, a pisac Charles Bukowski je u to vrijeme pio s njegovim bratom dok su njega smatrali mlakonjom, a za film «Anđeosko srce» u kojem je glumio sa Robertom de Nirom rekao da je bio jedan od najtežih koji je ikada snimao jer je Alan Parker vrlo zahtjevan redatelj, kao i Darren Aronofsky koji je režirao film «Hrvač» i za kojeg je rekao da je «vrlo talentirani kurvin sin»..

Njegov slijedeći veliki projekt je film «Iron Man 2» koji ponovno režira Jon Favreu i ponovno glumi Robert Downey, jr. «U mladosti se nisam zajebavao sa stripovskim junacima, divio sam se sportskim junacima», rekao je Rourke koji je, rekao je, divio sam jednom glumcu, a to je bio Eroll Flynn. Kada se počelo razgovarati o tabloidnim temama kao što su njegovi psi, Rourke je rekao da ima pet psa, ali otkako je pri nekoliko mjeseci umro njegov najvoljeniji pas Loki, prestao ih je voditi sa sobom na putovanja. A onda ga je jedna djevojka upitala što mu se više sviđa, pojaviti se na crvenom tepihu sa svojim psima ili zgodnom djevojkom, na što je Rourke rekao «Ovo je najbolje pitanje danas» te je zamolio da se okrene kako bi vidio kakvu ima stražnjicu, na što je novinarka to i napravila. Ipak, na pitanje o ženi svog života odgovorio je «još tražim svoju fatalnu ženu».

Fotogalerija

  • Mickey Rourke (Foto: T. Smoljanović)
  • Stotine fotografa došle su vidjeti Rourkea (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)
  • Novinari su željeli izvući još jedan odgovor iz Rourkea (Foto: T. Smoljanović)
  • Djeca su lovila autograme (Foto: T. Smoljanović)

Vezane vijesti

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Američki glumac i bivši boksač Mickey Rourke u ponedjeljak je sa suzama radosnicama otkrio svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu. "Osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika