25.08.2009. / 11:44

Autor: Gordana Kević

Ruski milijarder na Kornate uplovio s punicom Hrvaticom

Iako na brodu sa 40 članova posade imaju nekoliko kuhara, ruski biznismen i njegova prelijepa supruga nisu odoljeli bogatoj ponudi dalmatinskih specijaliteta pa su živali u janjetini ispod peke i morskim delicijama

U obilasku jadranske obale jedna od ''must go'' destinacija bračnog para Melnjinčenko bila je i kornatski akvatorij. Futuristička vizura 113 metara duge jahte osvanula je jučer ispred otoka Ravni Žakan koji je poznat po ekskluzivnom istoimenom restoranu.

Iako na brodu sa 40 članova posade imaju nekoliko kuhara, ruski biznismen i njegova prelijepa supruga nisu odoljeli bogatoj ponudi dalmatinskih specijaliteta. Tako su za ručak uživali u janjetini ispod peke, a za večeru su odabrali školjke brbavice i hobotnicu, dok su izbor vina prepustili konobaru. Ruski milijarder račune je plaćao isključivo gotovinom u hrvatskoj valuti uz napojnicu od otprilike 10 posto.

Andrej Melnjičenko, inače suvlasnik MDM banke i najveći ruski proizvođača ugljena i mineralnog gnojiva, istančanim smislom za biznis do svoje tridesetšeste godine je zaradio preko 5 milijardi dolara i jedan je od najmlađih ruskih milijardera. Od 2005. godine u braku je sa Aleksandrom, bivšom beogradskom manekenkom i pjevačicom srpske grupe Models.

Futuristička megajahta, simbolički nazvana ''A'' prema prvom slovu imena Melnjičenkove supruge, izgrađena je 2008. godine u njemačkom brodogradilištu Blohm&Voss. Vrijednost 113 metara dugog broda procjenjena je na 250 milijuna dolara, a po uzoru na američke nosače aviona projektirao ga je svjetski poznati dizajner Philippe Starck.

Iako je megajahta izazvala pozornost prisutnih, rusko-srpski bračni par ni po čemu se nije isticao od ostalih turista. Tijekom dana Melnjičenkovi su uživali u morskim radostima jedreći na dasci i kupajući se. Društvo im je pravila Aleksandrina majka koja je porijeklom iz Baške Vode.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 27.08.09. 22:19

Da otprilike tak je živel i zadnji ruski car. Završil je kak je završil, a sve mi se vidi da budu isto tak završili kroz par godina i ovi današnji hohštapleri, zgubidani i lupeži koji su "istančanim smislom za biznis" (čitaj lopovlukom, otimačinom, razbojstvima, ubojstvima i ostalim ima) "stekli" ta "svoja bogatstva" u par godina ruske tranzicije. Ima Boga ima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika