03.09.2009. / 12:22

Autor: Martina Čizmić

Pad potrošnje natjerao Konzum da snizi cijene 1000 artikala

Osim Konzuma, u sniženju cijena sudjelovao je i velik broj njihovih partnera - dobavljača, koji su s odrekli marži. Među njima su Vindija, Dukat, Kraš, Zvijezda, Franck, Podravka, Ledo, Saponija i mnogi drugi

Ante i Ivica TodorićAnte i Ivica TodorićKonzum je na konferenciji za novinare predstavio novo, trajno sniženje cijena za 1000 artikala koji se mogu naći na policama njihovih trgovina.

Kako je prilikom predstavljanja akcije pojasnio predsjednik uprave Konzuma Darko Knez, ovo sniženje cijena nema ograničen rok trajanja već ima trajni karakter, a ukoliko se cijene prehrambenih proizvoda budu smanjivale na tržištu, nije isključeno i da će se dodatno smanjivati i u Konzumu.

Sniženje uglavnom prehrambenih artikala i higijenskih potrepština biti će do trideset posto, čime Konzum želi pokazati svoju socijalnu osjetljivost.

Osim Konzuma, u sniženju cijena sudjelovao je i velik broj njihovih partnera - dobavljača, koji su s odrekli marži. Među njima su Vindija, Dukat, Kraš, Zvijezda, Franck, Podravka, Ledo, Saponija i mnogi drugi.

Uz njih, PBZ je odlučio do kraja godine odreći se provizije na račune koji budu plaćeni u Konzumovim trgovinama.

"Konzum će kroz sniženja ove godine zapravo uložiti oko 180 milijuna kuna, što je posljedica investicija nakon restrukturiranja tvrtke koje traje posljednje dvije godine", rekao je Knez. Dodao je kako je Konzum ove godine otvorio pet novih Super Konzuma i novi distributivni centar u Zagrebu, a počeli su i sa gradnjom distributivnog centra u Dugopolju koji bi trebao biti gotov krajem sljedeće godine.

Ni Ante Todorić nije skrivao svoje zadovoljstvo ovom akcijom istaknuvši kako upravo tržište maloprodaja definira gospodarstvo Hrvatske.

"Svi su osjetili smanjenje potrošnje. U prvih osam mjeseci ove godine tržište maloprodaje zabilježilo je pad od osam posto. Što se tiče Konzuma, u tom je razdoblju ostvaren rast skroman od tri posto, najviše zbog lošije turističke sezone u srpnju kada su zabilježili pad od pet posto u Dalmaciji", rekao je Todorić.

Dodao je kako to Konzum neće spriječiti u daljnjem širenju prodajnih kapaciteta. Tako je istaknuo gradnju četiri nova Super Konzuma.

"Investitori za nas izgrade sam objekt, a mi ga uzimamo u dugoročan najam. To su strani investitori koji ulažu u Hrvatsku", pojasnio je Todorić i rekao kako u principu pola trgovačkih centara gradi sam Konzum, a pola investitori.

Vezane vijesti

Konzum na internetskim stranicama objavio rječnik

Konzum na internetskim stranicama objavio rječnik

Kako bi u svoje trgovine privukao turiste trgovački lanac Konzum je na svojim internetskim stranicama objavio rječnik pod nazivom Learn Croatian.… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 04.09.09. 15:25

zaboravili ste dodati na dnu. plaćeni oglas


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika