09.09.2009. / 10:57

Autor: Boris Bilas

Vila Dubravka Grgića, šefa Agrama, na udaru bagera ministrice Dropulić

Vila Dubravka Grgića od samog je početka gradnje izazivala veliku polemiku u javnosti. Naime, Grgić je za potrebe gradnje prokrčio stoljetno drveće, pregradio potok, a sve je kulminiralo rušenjem vile slavnog arhitekta Stjepana Planića s kraja 50-ih godina prošlog stoljeća

Dubravko GrgićDubravko GrgićDijelovi vile predsjednika Uprave koncerna Agram Dubravka Grgića, koja se nalazi u rezidencijalnoj zoni na Tuškancu, ilegalno su sagrađeni i bit će srušeni, piše Jutarnji list. Bageri Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja čekaju odluku Grada Zagreba da krenu s rušenjem potkrovlja, polovice podruma, vrtnog roštilja i popratnog zidnog objekta u vili koji su sagrađeni bez dozvole.

Da su donesena rješenja o uklanjanju, Jutarnjem listu su potvrdili u nadležnom Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, čija građevinska inspekcija, kažu, na navedenoj lokaciji vodi više postupaka zbog kršenja Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

"U dosadašnjem tijeku nadzora donesena su tri rješenja o uklanjanju vezana uz gradnju potpornih zidova. Postupanje građevinske inspekcije prošireno je nakon što su utvrđene povrede u drugim dijelovima građevine i pomoćnim građevinama", kažu iz Ministarstva.

Vila Dubravka Grgića od samog je početka gradnje izazivala veliku polemiku u javnosti. Naime, Grgić je za potrebe gradnje prokrčio stoljetno drveće, pregradio potok, a sve je kulminiralo rušenjem vile slavnog arhitekta Stjepana Planića s kraja 50-ih godina prošlog stoljeća.

Ministarstvo kulture dopustilo je njezino rušenje i Grgić je započeo gradnju svoje vile. Radove su zaustavljale različite inspekcije, ali je na mjestu Planićeve ipak sagrađena Grgićeva vila, opasana ilegalno sagrađenim zidovima.

Vezane vijesti

Foto: Ovo je luksuzna vila Zsa Zse Gabor za koju traži 28 milijuna dolara

Foto: Ovo je luksuzna vila Zsa Zse Gabor za koju traži 28 milijuna dolara

Američka glumica Zsa Zsa Gabor, kojoj su liječnici 14. siječnja amputirali desnu nogu, odlučila je prodati vilu u Los Angelesu kako bi mogla platiti… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 09.09.09. 21:33

Je li i to jedan od naših "mladih lavova"?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika