Objavljeno u Nacionalu br. 723, 2009-09-22

Autor: Eduard Šoštarić

U potrazi za izgubljenim Bancem: Nestao Hrvatski helsinški odbor

WEB stranica HHO-a s adresom na kojoj HHO nije već dulje vrijemeWEB stranica HHO-a s adresom na kojoj HHO nije već dulje vrijemeOvih je dana u redakciju Nacionala stiglo pismo u kojem građanin iz Siska piše kako je 15. rujna 2009. došao u Zagreb s namjerom da potraži pomoć u Hrvatskom helsinškom odboru, jer smatra da ima problema u ostvarenju ljudskih prava.

Premda je dolazeći iz Siska prethodno nazvao službu informacija iz koje mu je odgovoreno da se sjedište HHO-a nalazi na adresi Bauerova 4, Siščanin se neugodno iznenadio kad se pojavio na toj adresi.

Od HHO-a ni traga ni glasa. Zbog prljave ploče s imenima stanara, zaključanih i zapuštenih vrata, Siščanin je pomislio da tu zaista ne može biti smještena tako važna društvena institucija.

Raspoloženje mu se vratilo kad je preko puta ulice vidio zastavu kako vijori pa je pomislio da se HHO nalazi tamo. Kad tamo, policijska postaja. Siščanin nije odustao nego je u Bauerovoj pitao jednog od stanara za HHO. Ovaj mu je odgovorio kako su bili na adresi Bauerova 4, ali su se odselili.

Vezane vijesti

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

Hrvatski helsinški odbor (HHO) osudio je danas odluku splitske gradske uprave da izmjeni već izdanu suglasnost privremenog korištenja javne gradske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika