24.09.2009. / 12:26

Autor: Hina

Sony prodao milijun modela PlayStation 3 u samo tri tjedna

Sony je istodobno snizio cijene ranijih modela koji se bore za opstanak na tržištu. Njegov su primjer slijedili i najveći konkurenti Nintendo i Microsoft

PlayStation 3 u SAD-u se može kupiti za 299 dolara, dok u Europi stoji isto toliko euraPlayStation 3 u SAD-u se može kupiti za 299 dolara, dok u Europi stoji isto toliko euraJapanski Sony u četvrtak je priopćio da je prva tri tjedna od lansiranja prodao čak milijun najnovijih modela igraće konzole PlayStation 3.

Kompanija je u kolovozu predstavila novu verziju igraće konzole PlayStation 3 koja se 1. rujna počela prodavati u SAD-u, Europi i Aziji, uz izuzetak Japana, gdje se na policama pojavila dva dana kasnije.

Preporučena maloprodajna cijena igrice za Sjevernu Ameriku iznosi 299 dolara, za Europu 299 eura (440 dolara), dok u Japanu iznosi 29.980 jena (330 dolara).

Nova verzija, kao i njezini prethodnici, omogućuje korisnicima igranje video igrica i gledanje filmova na Blueray diskovima, nasljednicima DVD-ova, ali je tanja i troši manje struje.

"Konzola objedinjuje najnovije tehnologije, uključujući predinstaliran tvrdi disk od 120 gigabajta i Blue-ray opciju, a sve to po nižoj cijeni", kazala je glasnogovornica Sony Computer Entertainment Inc.-a Makiko Noda.

Sony je istodobno snizio cijene ranijih modela koji se bore za opstanak na tržištu. Njegov su primjer slijedili i najveći konkurenti Nintendo i Microsoft.

Nintendo je tako u srijedu objavio da će sniziti cijenu igraće konzole Wii za 20 posto u SAD-u i Japanu. Tako će se Wii u Japanu od 1. listopada prodavati po 5.000 jena nižoj cijeni od 20 tisuća jena, dok će mu u SAD-u od ove nedjelje cijena biti niža za 50 dolara i iznosit će 199,99 dolara.

Taj je japanski div proteklih godina zauzeo vodeću poziciju na svjetskom tržištu igraćih konzola, nakon što je uz pomoć Wii-ja u borbi za prevlast u toj više milijardi dolara vrijednoj industriji pretekao konkurente Sonyja i Microsofta.

Ipak, u posljednje je vrijeme popularnost igraćih konzola jenjala širom svijeta pa je tako u drugom tromjesečju ove godine prodaja Wii-ja više nego prepolovljena na godišnjoj razini, na 2,23 milijuna konzola, u odnosu na 5,17 milijuna konzola u istom razdoblju godine ranije

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika