28.09.2009. / 15:08

Autor: Hina

Nadzorni odbor Podravke nije izabrao nasljednika Darka Marinca

Zaključak rasprave Nadzornog odbora o aktualnoj situaciji u Podravci je da će se sačekati rezultate istrage mjerodavnih institucija, te će se u interesu kompanije donijeti potrebne odluke i poduzeti sve nužne radnje

Darko MarinacDarko MarinacČlanovi Nadzornog odbora (NO) Podravke na današnjoj su sjednici informirani o rezultatima poslovanja Grupe za prvih osam mjeseci ove godine, o aktualnoj situaciji vezano za zajam od 65 milijuna kuna tvrtki SMS, dok je izbor novog predsjednika Nadzornog odbora odgođen za sljedeću sjednicu, priopćeno je iz koprivničke prehrambene industrije.

Govoreći o osmomjesečnim rezultatima poslovanja predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak je istaknuo da su unatoč gospodarskoj krizi efikasnije upravljanje troškovima i izvršene strukturne promjene u kompaniji dale rezultate.

Tako je prvi put nakon niza godina zabilježena veća neto dobit Prehrane u odnosu na Belupo, navodi se u priopćenju.

Izbor novog predsjednika NO odgođen je za sljedeću sjednicu, jer su predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju tražili vrijeme za dodatne konzultacije što je Nadzorni odbor i prihvatio.

Uprava Podravke informirala je članove Nadzornog odbora i o poduzetim aktivnostima vezanima uz zajam od 65 milijuna kuna tvrtki SMS, kao i o aktualnoj situaciji.

Nadzorni odbor je zaključio kako podržava sve poduzete aktivnosti državnih institucija i zadužuje Upravu kao i svakog pojedinca za potpunu suradnju.

Zaključak rasprave Nadzornog odbora o aktualnoj situaciji u Podravci je da će se sačekati rezultate istrage mjerodavnih institucija, te će se u interesu kompanije donijeti potrebne odluke i poduzeti sve nužne radnje iz djelokruga nadležnosti.

Na prošloj sjednici Nadzornog odbora Podravke, 14. rujna, Darko Marinac podnio je ostavku na na funkciju predsjednika i člana NO, nakon što je u medijima otvorena 'afera' oko zajma od 65 milijuna kuna koje je Marinac kao tadašnji predsjednik Uprave Podravke 2007. odobrio splitskom SMS-u.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika