03.10.2009. / 18:00

Autor: Hina

Jadranka Kosor pozdravila prihvaćanje Lisabonskog ugovora

Irsko 'da' dobra je vijest ne samo za Europsku uniju, već i za cijelu Europu", navodi se u priopćenju

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor pozdravila je u subotu odluku građana Irske o prihvaćanju Lisabonskog ugovora.

"Uspješan ishod referenduma u Irskoj veliki je korak naprijed u izgradnji i jačanju Europske unije u kojoj će uskoro biti i Republika Hrvatska. Za nas je to dodatni poticaj u reformskim naporima i dovršetku ispunjavanja obveza koje proizlaze iz članstva u Europskoj uniji, kako bi čim prije uspješno priveli kraju pregovore o pristupanju", stoji u priopćenju iz hrvatske vlade.

"U završnu fazu pregovora ulazimo uvjereni da će otklanjanje posljednjih nedoumica oko Lisabonskog ugovora olakšati hrvatske pristupne pregovore".

"Lisabonski ugovor, čije stupanje na snagu uskoro očekujemo, ojačat će u Europskoj uniji i izvan nje bolje ozračje za nastavak politike proširenja kojoj je Hrvatska na čelu. Irsko 'da' dobra je vijest ne samo za Europsku uniju, već i za cijelu Europu", navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 03.10.09. 20:14

Jandrokovic je vas problem gospodjo. Dok god je on na celu MVP nama se ne pise dobro...


registracija
27/8/09

Lujo1, 03.10.09. 21:46

senzacionalno! "Slobodna" otkriva najčuvaniju slovensku tajnu - Uz obalu Istre milijarda barela nafte i milijarde kubika plina.
Evo još jedne pljačke - posle onih 4.000.000.000,00 eura slovenci ("narod" bez povijesti i kultura) se sprema na još veću pljačku.
Bravo kosorova i jandroković bit će i za vas love!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika